Apulia ja Basilicata – Italia

Asiakasarvioinnit
4.3 * 360 arviointia
Ostunia kutsutaan myös La Città Bianca - valkoiseksi kaupungiksi

Koe saapasmaan karhean kaunis korko!

8 days
1.498€
Helsinki
plane
Suomalainen

Koe saapasmaan karhean kaunis korko!

Nämä kaksi aluetta ovat eläneet vuosisatojen ajan Italian tunnetumpien seutujen varjossa, mutta nyt kiinnostus näitä maantieteellisesti etäisiä paikkoja kohtaan on herännyt. Täältä löytyy nimittäin tekijöitä, jotka yhdistävät Italian Kreikkaan ja Orienttiin. Täältä löytyy jälkiä antiikin Kreikasta ja Apulian kukoistuskaudesta, joka sijoittuu 1200-luvun alkupuoliskolle Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan hallitsijan Fredrik II:n valtakauteen. Fredrik II tunnetaan myös nimellä Stupor Mundi (”maailman ihme”). Normannien kaudelta seudulle jäi monia ainutlaatuisia rakennuksia, kiinnostavia linnoituksia ja kauniita kirkkoja.

Alueen strategisesti tärkeä sijainti merkitsi, että se joutui usein hyökkäysten kohteeksi. Kaikki valloittajat jättivät seudulle jälkiään. Alueelta on löytynyt useita Rooman valtakunnan aikaisia monumentteja, mutta paljon myös tuhoutui roomalaiskauden jälkeen tapahtuneissa osmanien ja normannien hyökkäyksissä. Monet vaikuttavat romaanista tyyliä edustavat katedraalit todistavat normannien valloittaneen Etelä-Italian.

Luonto yllättää tarjoamalla kaikkea aukeista kumpuilevista maisemista laajoihin kalkkikivitasankoihin, joilla matalat kiviaidat reunustavat hedelmällisiä viinitarhoja ja loputtomia oliivipuiden jonoja. Kaupungit siintävät kaukaisuudessa kuin valkoiset tahrat maisemassa. Alberobellossa näemme alueelle tyypillisiä ”trulloja”, valkoisiksi kalkittuja pyöreitä kivitaloja, joissa on tornimaisesti suippeneva katto.

Tutustumme Materan luolakaupunkiin, jossa asuntoja on louhittu kalkkikiviseinämään. Ihastelemme Leccen kauniita barokkityylisiä rakennuksia ja käveleskelemme pitkin valkoisten talojen välissä mutkittelevia katuja Monopolin ja Ostunin rannikkokaupungeissa. 

Näiden kaikkien kauniiden paikkojen lisäksi nautimme maisemista, joita leimaavat oliivi- ja appelsiinipuut sekä viinitarhat. Ehdimme tietysti myös maistella paikallisia tuotteita. Majoitumme rannikolle, jotta pääset matkapäivän jälkeen uimaan meren virkistäviin aaltoihin.

Nämä kaksi aluetta ovat eläneet vuosisatojen ajan Italian tunnetumpien seutujen varjossa, mutta nyt kiinnostus näitä maantieteellisesti etäisiä paikkoja kohtaan on herännyt. Täältä löytyy nimittäin tekijöitä, jotka yhdistävät Italian Kreikkaan ja Orienttiin. Täältä löytyy jälkiä antiikin Kreikasta ja Apulian kukoistuskaudesta, joka sijoittuu 1200-luvun alkupuoliskolle Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan hallitsijan Fredrik II:n valtakauteen. Fredrik II tunnetaan myös nimellä Stupor Mundi (”maailman ihme”). Normannien kaudelta seudulle jäi monia ainutlaatuisia rakennuksia, kiinnostavia linnoituksia ja kauniita kirkkoja.

readMore
image
Klikkaa karttaa nähdäksesi sen suurempana
Trulli - 12/10/2025
"Matkalla mahtava sisältö"
readMore
Ulla - 11/06/2024
"Upea matka Apuliassa"
readMore
Zzjtk - 25/04/2024
"Monipuolinen ja loistava matka"
readMore

Hintatiedot

Matkan hinta
1.498€
1.498€

Yhden hengen huoneen lisämaksu
250€
250€

Hintaan sisältyy
  • Reittilennot Helsinki – Bari – Helsinki (välilasku meno- ja paluumatkalla) turistiluokassa
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelli Hotel Torre Egnaziassa
  • Puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
  • Viinimaistelu ja pientä naposteltavaa Martina Francan viinitilalla
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut
  • Reittilennot Helsinki – Bari – Helsinki (välilasku meno- ja paluumatkalla) turistiluokassa
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelli Hotel Torre Egnaziassa
  • Puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
  • Viinimaistelu ja pientä naposteltavaa Martina Francan viinitilalla
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut

Hintaan ei sisälly
  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 250€ (huoneita on rajoitettu määrä)
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
  • Juomarahat kuljettajalle, yhteensä n. 15€/hlö
  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 250€ (huoneita on rajoitettu määrä)
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
  • Juomarahat kuljettajalle, yhteensä n. 15€/hlö

Hotel Torre Egnazia

Hotel Torre Egnazia

Hotelli sijaitsee meren äärellä Monopolin eteläpuolella. Hotellilla on oma yksityinen ranta-alue. Kolmen tähden hotelli, jonka huoneet on sisustettu yksinkertaisesti ja välimerelliseen tyyliin. Huoneissa on wc, kylpy/suihku, tv, ilmastointi, minibaari ja hiustenkuivain.

Apulia on matkailukohteena uusi ja sijaitsee sen alueen ulkopuolella, jossa Italiassa on kehitetty matkailua vuosikymmenten ajan. Matkailuinvestoinnit ovat pitkään olleet Apuliassa rajalliset esim. hotellitarjonnan osalta. Hotellit on rakennettu yleensä veden äärelle ja italialaisten omaa kesän lomasesonkia ajatellen. Käyttämämme hotelli on juuri tälläinen. Hotelli sijaitsee kylän ulkopuolella ja lähettyvillä ei ole paljoa palveluita. Matkaohjelmassa on runsaasti retkiä, joten suurimman osan päivistä vietämme muualla kuin hotellissa. Liikumme kohteissa ja kaupungeissa, joissa on ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja kahviloita.

readMore

Käytännön tietoa

Noudatamme Albatros Travel A/S lisä- ja erityisehtoja ja Yleisiä matkapakettiehtoja, edellytämme että matkustaja on lukenut ehdot.

Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Sää eteläisessä Italiassa on jo varhain keväinen ja toisaalta kesäinen sää jatkuu syyskuulle. Lämpötilojen vaihtelu varsinkin keväällä on suurempaa, joten ota mukaan myös lämmintä vaatetusta.

Heti hotellin ulkopuolella on hyvä uimaranta, joten mikäli pidät meressä uimisesta, pakkaa mukaan uima-asu.


Liikkuminen matkan aikana

Päivittäiset ajomatkat:

Päivä 1 noin 67 km
2 70 km
3 200 km
4 185 km
5 70 km
6 300 km
7 50 km
8 67 km

Retkipäivien aikana nähdään paljon ja kävellään paljon. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle. Ota mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit


Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.


Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää: Matkakohde Italia

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Osallistujamäärä

Italia on nuori kansakunta. Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydässä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo-jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Buon appetito!

sectionHeader1
sectionBody1

sectionHeader2
sectionBody2

sectionHeader3
sectionBody3

sectionHeader4
sectionBody4

sectionHeader5
sectionBody5

sectionHeader6
sectionBody6

sectionHeader7
sectionBody7

sectionHeader8
sectionBody8

sectionHeader9
sectionBody9

sectionHeader10
sectionBody10

sectionHeader11
sectionBody11

sectionHeader12
sectionBody12

sectionHeader13
sectionBody13

Vastaavia matkoja