Etelä-Italian iloja
Mukana kiehtova Pompeiji, tyylikäs Capri, värikäs Napoli ja upea Amalfin rannikko. Tukikohtana pieni Gragnanon kaupunki Napolin lähellä.
Mukana kiehtova Pompeiji, tyylikäs Capri, värikäs Napoli ja upea Amalfin rannikko. Tukikohtana pieni Gragnanon kaupunki Napolin lähellä.
Tukikohtamme on koko matkan ajan Napolinlahdella sijaitseva pieni Gragnanon kaupunki, joka tunnetaan pastan valmistuksen mekkana. Kaupungista on hienot näkymät yli Napolin horisontissa näkyvälle Vesuviuksen tulivuorelle. Aloitamme tutustumisen Campanian maakuntaan alueen tunnetuimmasta nähtävyydestä, Pompeijista. Syvennyttyämme historiaan suuntaamme Napolin eläväisille kaduille, joilla Vespat päristelevät ohi ja kaupungin tiivis tunnelma on helposti aistittavissa. Jatkamme Caprin saarelle, joka on viehättävä sekoitus Rooman valtakunnan aikaisia raunioita, designputiikkeja ja unohtumattomia maisemia. Matkamme päätteeksi vielä Amalfin rannikon dramaattisia kallioita ja pikkukaupunkien tunnelmaa. Vierailemme lisäksi Paestumin kreikkalaisessa temppelissä.
Tukikohtamme on koko matkan ajan Napolinlahdella sijaitseva pieni Gragnanon kaupunki, joka tunnetaan pastan valmistuksen mekkana. Kaupungista on hienot näkymät yli Napolin horisontissa näkyvälle Vesuviuksen tulivuorelle. Aloitamme tutustumisen Campanian maakuntaan alueen tunnetuimmasta nähtävyydestä, Pompeijista. Syvennyttyämme historiaan suuntaamme Napolin eläväisille kaduille, joilla Vespat päristelevät ohi ja kaupungin tiivis tunnelma on helposti aistittavissa. Jatkamme Caprin saarelle, joka on viehättävä sekoitus Rooman valtakunnan aikaisia raunioita, designputiikkeja ja unohtumattomia maisemia. Matkamme päätteeksi vielä Amalfin rannikon dramaattisia kallioita ja pikkukaupunkien tunnelmaa. Vierailemme lisäksi Paestumin kreikkalaisessa temppelissä.

gallery
Hintatiedot
Matkan hinta
Yhden hengen huoneen lisämaksu
Hintaan sisältyy
- Reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa
- Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelli Parcossa, Gragnanon kaupungissa
- Puolihoito (aamukahvi päivinä 2-8, illalliset ja kevyt lounas maatilalla päivänä 2)
- Matkaohjelma, kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
- Suomalainen matkanjohtaja
- Verot ja viranomaismaksut
- Reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa
- Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelli Parcossa, Gragnanon kaupungissa
- Puolihoito (aamukahvi päivinä 2-8, illalliset ja kevyt lounas maatilalla päivänä 2)
- Matkaohjelma, kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
- Suomalainen matkanjohtaja
- Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
• Lisämaksu yhden hengen huoneesta 235€ (7 yötä), huom. huoneita on rajoitettu määrä
• Puolipäiväretket Vesuviukselle 47€/hlö ja Herculaneumiin 40€/hlö (minimiosallistujamäärä 20 hlöä). Retket tilataan ja maksetaan etukäteen, viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää.
• Sisäänpääsymaksut museoihin, Pompeiji noin 16€/hlö ja Paestum noin 10€/hlö
• Sisäänpääsymaksu Herculaneum noin 13€/hlö (Mikäli ostat kohteessa 35€ arvoisen Artecard-etukortin, edellä mainitut sisäänpääsyt sisältyvät kortin hintaan).
• Juoma- ja palvelurahat yhteensä noin 10€/hlö (suositus)
• Muut ateriat ja juomat matkan aikana
• Lisämaksu yhden hengen huoneesta 235€ (7 yötä), huom. huoneita on rajoitettu määrä
• Puolipäiväretket Vesuviukselle 47€/hlö ja Herculaneumiin 40€/hlö (minimiosallistujamäärä 20 hlöä). Retket tilataan ja maksetaan etukäteen, viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää.
• Sisäänpääsymaksut museoihin, Pompeiji noin 16€/hlö ja Paestum noin 10€/hlö
• Sisäänpääsymaksu Herculaneum noin 13€/hlö (Mikäli ostat kohteessa 35€ arvoisen Artecard-etukortin, edellä mainitut sisäänpääsyt sisältyvät kortin hintaan).
• Juoma- ja palvelurahat yhteensä noin 10€/hlö (suositus)
• Muut ateriat ja juomat matkan aikana
Hotel Parco
Olemme valinneet tukikohdaksemme Gragnanon, sieltä on kätevä tehdä retkiä lähiseuduille. Gragnanon tahti on huomattavasti rauhallisempi kuin lähellä sijaitsevan vilkkaan Napolin, ja pieni kaupunki on tunnettu taitavasta ja perinteikkäästä pastanvalmistuksestaan. Perheen omistamassa hotellissa on vehreä puutarha ja sen sijainti on rauhallinen. Huoneet ovat yksinkertaisesti sisustetut ja niissä on suihku, wc, laattalattia, tv ja hiustenkuivain. Tallelokerot ovat vastaanotossa. Aamiainen ja illallinen tarjoillaan hotellissa. Italiassa mannermainen aamiainen sisältää tavallisimmin leipää, hilloa, levitettä, kahvia ja teetä. Illallisella valitaan alkuruoaksi joko keitto tai pasta ja pääruoaksi liha tai kala. Ruoka on yksinkertaista italialaista kotiruokaa.
Hotel Parco
SS 366 Castellammare di Stabia - Agerola - Amalfi
80054 GRAGNANO (NA)
Puh. +39 081 8715591
Faksi +39 081 8722472
www.hotel-parco.it
Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Säästä sisäänpääsymaksuissa - hanki Artecard
Emme ole sisällyttäneet matkan hintaan sisäänpääsyjä Pompeijiin (16€) ja Paestumiin (10€). Kätevintä on ostaa 35€ maksava Campania Artecard, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn viiteen eri paikkaan yhden viikon aikana.
Mikäli lähdet mukaan Vesuviuksen-retkelle, tällöin sisäänpääsystä (10€) ei tarvitse maksaa erikseen samoin sisäänpääsy Herculanumiin (13€) sisältyy Artecardin käyntikohteisiin. Jos lähdet molemmille retkille, eli Vesuviukselle ja Herculanumiin, maksat yhteensä 35€ sen sijaan, että maksaisit näistä neljästä käyntikohteesta 49€. (Minimiosallistajamäärä lisämaksullisille retkille on 20 hlöä.)
Lisäksi voit vierailla Napolin kauniissa kansallismuseossa ja säästää 15€ Artecardilla. Mikäli käytät kaikki korttiin sisältyvät viisi käyntikohdetta viikon aikana, maksat ainoastaan 35€. Sisäänpääsyt yhteensä ilman Artecardia: 67€.
Artecardin voit ostaa paikan päältä kohteessa matkanjohtajaltamme 35€ hintaan.
Muutokset Artecardiin sisältyviin sisäänpääsyihin mahdollisia.
trips
Puolipäiväretket Vesuviukselle
Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä retkelle Vesuviuksen tulivuorelle. Vesuviuksen raju purkaus lähes 2 000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Nousemme 1 200 m korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min). Retkelle osallistumisen edellytyksenä on normaali kävelykunto, jotta pystyy nousemaan loppumatkan kraatterille jalkaisin. (Minimiosallistujamäärä retkelle on 20 hlöä).
Käytännön tietoa
Noudatamme Albatros Travel A/S lisä- ja erityisehtoja ja Yleisiä matkapakettiehtoja, edellytämme että matkustaja on lukenut ehdot.
Suomalainen
Ei
Ei
Euro
Suomalainen
Ei
Ei
Euro
Retkipäivien aikana kävelemme kohtuullisen paljon ja kävelyillä on myös korkeuseroja (Vesuviuksen retki ja Amalfin rannikko). Matka ei sovi liikuntaesteiselle. Ota matkalle mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit.
Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Italia on nuori kansakunta.
Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.
Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.
Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!
Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.
Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.
Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.
Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.
Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.
Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.
Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.
Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!
Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.
Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.
Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.
Hyvää ruokahalua
Puolihoitoateriat; aamiainen ja illallinen, nautitaan hotellissa. Ruoka on yksinkertaista italialaista kotiruokaa. Ravintolan mahdollisuudet valmistaa erikoisruokavalioaterioita ovat rajalliset.
Lue lisää: Matkakohde Italia
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.



























































