Tulevat matkatMatkatyypitKäytännön tietoaMatkakohteetLue AlbatrosistaInspiroidu
Tulevat matkat
Matkatyypit
Käytännön tietoa
Matkakohteet
Lue Albatrosista
Inspiroidu
Minun Albatros
Maksaminen
Uutiskirje
Vastuullisuus
Kysymyksiä & vastauksia
Ota yhteyttä

Ma-pe 9-16
09 31585999 (pvm/mpm)
info@albatros.fi
Tulevat matkat
Matkatyypit
Käytännön tietoa
Matkakohteet
Lue Albatrosista
Inspiroidu
Minun Albatros
Maksaminen
Uutiskirje
Vastuullisuus
Kysymyksiä & vastauksia
Ota yhteyttä

Ma-pe 9-16
09 31585999 (pvm/mpm)
info@albatros.fi
EsittelyKuviaPäiväohjelmaAjankohtaHintatiedotKäytännön tietoa
Siirry varaukseen

Tilaa uutiskirje ja ota yhteyttä

Saat tietää uutuuskohteista, lisälähdöistä ja matkatarjouksista ensimmäisenä. Uutiskirjeen tilaajana osallistut joka kolmas kuukausi 2500€:n matkalahjakortin arvontaan.

Matkakohteet

  • Eurooppa
  • Afrikka
  • Aasia
  • Australia ja Tyynenmeren alue
  • Pohjois-Amerikka
  • Karibia
  • Keski-Amerikka
  • Etelä-Amerikka
  • Antarktis

Suosituimmat maat

  • Italia
  • Etelä-Afrikka
  • Japani
  • Espanja
  • Uusi-Seelanti
  • Vietnam
  • Intia
  • Meksiko
  • Portugali
  • USA

Albatros Travel

Tøndergade 16

DK-1752

København V

Puh. 09 31585999 (pvm/mpm) 

info@albatros.fi

Ma-pe 9- 16

Matkatyypit

  • Kiertomatkat
  • Pitkät matkat
  • Risteilyt
  • Safarit
  • Kulttuuria ja kokkausta
  • Joulu ja uusi vuosi
  • Junamatkat
  • Oopperamatkat
  • Yksin -yhdessä
  • Kaupunkilomat
  • Bussimatkat
  • Makumatkat

Albatros Globaali

  • Albatros Tanska
  • Albatros Ruotsi
  • Albatros Norja
  • Albatros Puola
  • Albatros International
ITRTR21VFIM

Italian Emilia Romagna

ja Marche sekä San Marino

image
Lue lisää

Päivämäärä
2025-05-14
Kesto
8 Päivät
Hinta
1,298
Lähtö
Helsinki
Kieli
fi

Galleria

1 / 18
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • Italialainen erikoisuus - bruschetta burratalla ja balsamicolla
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • Italialainen erikoisuus - bruschetta burratalla ja balsamicolla
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Päiväohjelma

Lennämme Helsingistä Emilia Romagnan hallinnollisen alueen pääkaupunkiin, kauniiseen yliopistokaupunkiin Bolognaan. Bologna tunnetaan alueen fantastisesta ruoasta, ja kaupunkia kutsutaan "la Grassaksi", eli "pulskaksi". Täältä on kotoisin pasta bolognesea, jonka oikea paikallinen nimi on pasta al ragú. Suuri mortadella-makkara on sekin täkäläistä perua. Täällä seudulla loihditaan myös pieniä tortellineja, parmesaanijuustoa, Parman kinkkua, balsamiviinietikkaa ja varsinkin tagliatelle-pastaa. Alue on ja tulee olemaan Italian ruokakomero. Bolognassa voit tuntea kaikkien näiden ihanien herkkujen läsnäolon, kun kävelet keskustan monien kauppojen ohitse.

Lentokentältä menemme suoraan Bolognan keskustaan. Teemme lyhyen kävelymatkan ympäri kaupungin keskustaa, näemme kauniit piazzat ja varsinkin Bolognan kaksi tornia, jotka ovat yhtä vinoja kuin Pisan torni tai enemmän. Pienen epävirallisen kaupunkikierroksen jälkeen on aikaa syödä lounasta omatoimisesti, ja ehkä jokin paikallisista erikoisuuksista vetoaa? Entä vierailu Via Caprariella sijaitsevassa Tamburini-herkkukaupassa, jossa tarjoillaan pieniä lämpimiä ruokia lounasaikaan. Ja pieni vinkki on kadun toisella puolella oleva kauppa Gilberto, he ovat toimittaneet kaupunkiin upeaa ruokaa vuodesta 1905 - kokeile omaa balsamicoa, tähän suosittelemme heidän 8 vuotta vanhaa balsamiviinietikkaa, jota myydään kohtuulliseen hintaan. Yksi pisara lähettää makuhermoja matkalle taivaaseen. Poistumme Bolognasta ja ajamme etelään muinaista roomalaista Via Emilia -tietä, jonka pituus on 260 km. ulottuu Po-tasangon läpi pohjoisesta Piacenzasta Riminiin.

Ajamme Cesenaticoon, pieneen viihtyisään ja viehättävään merenrantakaupunkiin Adrianmeren rannikolla, joka tunnetaan kuuluisasta Porto Canalen satamastaan, jonka on suunnitellut itse Leonardo da Vinci. Viihtyisä Pollarinin perheen ylläpitämä Tridentum-hotelli on tukikohtamme koko matkan ajan. 

Kokoonnumme hotellin ravintolaan ja syömme ensimmäisen yhteisen illallisemme. 

Pvä 1

Helsinki - Bologna. Ajamme Cesenaticoon, jossa majoitumme

Lennämme Helsingistä Emilia Romagnan hallinnollisen alueen pääkaupunkiin, kauniiseen yliopistokaupunkiin Bolognaan. Bologna tunnetaan alueen fantastisesta ruoasta, ja kaupunkia kutsutaan "la Grassaksi", eli "pulskaksi". Täältä on kotoisin pasta bolognesea, jonka oikea paikallinen nimi on pasta al ragú. Suuri mortadella-makkara on sekin täkäläistä perua. Täällä seudulla loihditaan myös pieniä tortellineja, parmesaanijuustoa, Parman kinkkua, balsamiviinietikkaa ja varsinkin tagliatelle-pastaa. Alue on ja tulee olemaan Italian ruokakomero. Bolognassa voit tuntea kaikkien näiden ihanien herkkujen läsnäolon, kun kävelet keskustan monien kauppojen ohitse.

Lentokentältä menemme suoraan Bolognan keskustaan. Teemme lyhyen kävelymatkan ympäri kaupungin keskustaa, näemme kauniit piazzat ja varsinkin Bolognan kaksi tornia, jotka ovat yhtä vinoja kuin Pisan torni tai enemmän. Pienen epävirallisen kaupunkikierroksen jälkeen on aikaa syödä lounasta omatoimisesti, ja ehkä jokin paikallisista erikoisuuksista vetoaa? Entä vierailu Via Caprariella sijaitsevassa Tamburini-herkkukaupassa, jossa tarjoillaan pieniä lämpimiä ruokia lounasaikaan. Ja pieni vinkki on kadun toisella puolella oleva kauppa Gilberto, he ovat toimittaneet kaupunkiin upeaa ruokaa vuodesta 1905 - kokeile omaa balsamicoa, tähän suosittelemme heidän 8 vuotta vanhaa balsamiviinietikkaa, jota myydään kohtuulliseen hintaan. Yksi pisara lähettää makuhermoja matkalle taivaaseen. Poistumme Bolognasta ja ajamme etelään muinaista roomalaista Via Emilia -tietä, jonka pituus on 260 km. ulottuu Po-tasangon läpi pohjoisesta Piacenzasta Riminiin.

Ajamme Cesenaticoon, pieneen viihtyisään ja viehättävään merenrantakaupunkiin Adrianmeren rannikolla, joka tunnetaan kuuluisasta Porto Canalen satamastaan, jonka on suunnitellut itse Leonardo da Vinci. Viihtyisä Pollarinin perheen ylläpitämä Tridentum-hotelli on tukikohtamme koko matkan ajan. 

Kokoonnumme hotellin ravintolaan ja syömme ensimmäisen yhteisen illallisemme. 

Tänään lähdemme kohti etelää ja La Marchen maakuntaa.  Aloitamme päivän ajamalla reittiä, joka Rooman aikoina olisi voinut olla kohtalokasta.Matkan varrella ylitämme legendaarisen Rubikonjoen, joka antiikin aikana muodosti rajan Gallian Cisalpina provinssin ja itse Rooman välille. Täällä Julius Caesar päätti ylittää joen joukkoineen kosteana tammikuun päivänä vuonna 49 eKr. sanalla "Alea iacta est", noppaa on heitetty. Meille ylitys on täysin vaaraton, mutta Caesarin tapauksessa kyse oli sodanjulistuksesta.

Reittimme kulkee ohi monien tunnettujen ja ihastuttavien merenrantakaupunkien, jotka lämpiminä kesäkuukausina täyttyvät aurinkoa janoavista italialaisista. Italialaisten kesälomakaudella lähes koko maa on kiinni, ja perheet nauttivat lomailusta koko elokuun lämmintä hiekkaa varpaiden väleissä ja spagettia ja merenherkkuja hampaiden väleissä.
Saavumme Marchen alueelle ja ohitamme Anconan satamakaupungin, joka on alueen pääkaupunki. Maisemat alkavat nyt muuttua. Tasaiselta rannikkoseudulta pitkine hiekkarantoineen olemme saapuneet kauniisti kumpuilevalle seudulle. Katselemme maisemia ja pysähdymme eräässä rannikkokaupungissa, jossa on aikaa nauttia vaikka cappuccino tai espresso.

Matkaamme kohti sisämaata ja saavumme pieneen keskiaikaiseen Osimon kaupunkiin. Kun kulkee pitkin kaupungin mukulakivikatuja, ei huomaa, että jalkojen alla avautuu lähes maaginen maanalainen maailma. Yhteensä yhdeksän kilometriä pitkä käytäväverkosto kiemurtelee useassa tasossa kaupungin pehmeässä maaperässä, kuin myyrien tekemänä. Jo yli 2 500 vuotta sitten paikallinen pikeenien kansa alkoi kaivaa luolia pehmeään hiekkakiveen suojautuakseen, löytääkseen vettä, säilyttääkseen ruokatavaroita tai ihan yksinkertaisesti selvitäkseen hengissä.

Pikkuhiljaa syntyi valtava luolien verkosto, jossa on aikojen kuluessa toimitettu salaisia rituaaleja, säilytetty viiniä ja ruokatarpeita ja edellisellä vuosisadalla, toisen maailmansodan aikana, piiloteltu ja hoidettu haavoittuneita. Koristelluissa luolissa on jälkiä pikeeneistä, roomalaisista, keskiajalta – aina meidän päiviimme saakka. Täällä on luolia, joiden symbolit viittaavat Temppeliherroihin, ja upeita kelttiläistä alkuperää olevia pakanasymboleja. Maan alla pistäytyminen on hieno elämys. Käymme yhdessä tai kahdessa luolassa ja kuljemme jonkin aikaa maan alla. Lämpötila on 12–13, joten kevyt neule on hyvä olla mukana.

Paluumatkalla käymme vierailulla arvostetulla viinitilalla. Isäntämme on Maurizio, joka tuottaa erinomaista viiniä paikallisista rypälelajikkeista. Marche tunnetaan parhaiten Verdicchiosta, joka on hedelmäistä valkoviiniä ja jota tuotetaan lähes ainoastaan tällä alueella, sekä punaisesta Conero Rossosta, jota valmistetaan pääasiassa Montepulciano-rypäleestä, johon yhdistetään hieman Sangiovesea. Maistelemme vierailulla tilan ihania viinejä ja tutustumme lähemmin viinin valmistukseen alueella.

Mukavan päivän jälkeen palaamme hotellille ja syömme illallisen.

Pvä 2

Coneron rannikko ja Sirolo - Osimon luolakaupunki ja viinitila

Tänään lähdemme kohti etelää ja La Marchen maakuntaa.  Aloitamme päivän ajamalla reittiä, joka Rooman aikoina olisi voinut olla kohtalokasta.Matkan varrella ylitämme legendaarisen Rubikonjoen, joka antiikin aikana muodosti rajan Gallian Cisalpina provinssin ja itse Rooman välille. Täällä Julius Caesar päätti ylittää joen joukkoineen kosteana tammikuun päivänä vuonna 49 eKr. sanalla "Alea iacta est", noppaa on heitetty. Meille ylitys on täysin vaaraton, mutta Caesarin tapauksessa kyse oli sodanjulistuksesta.

Reittimme kulkee ohi monien tunnettujen ja ihastuttavien merenrantakaupunkien, jotka lämpiminä kesäkuukausina täyttyvät aurinkoa janoavista italialaisista. Italialaisten kesälomakaudella lähes koko maa on kiinni, ja perheet nauttivat lomailusta koko elokuun lämmintä hiekkaa varpaiden väleissä ja spagettia ja merenherkkuja hampaiden väleissä.
Saavumme Marchen alueelle ja ohitamme Anconan satamakaupungin, joka on alueen pääkaupunki. Maisemat alkavat nyt muuttua. Tasaiselta rannikkoseudulta pitkine hiekkarantoineen olemme saapuneet kauniisti kumpuilevalle seudulle. Katselemme maisemia ja pysähdymme eräässä rannikkokaupungissa, jossa on aikaa nauttia vaikka cappuccino tai espresso.

Matkaamme kohti sisämaata ja saavumme pieneen keskiaikaiseen Osimon kaupunkiin. Kun kulkee pitkin kaupungin mukulakivikatuja, ei huomaa, että jalkojen alla avautuu lähes maaginen maanalainen maailma. Yhteensä yhdeksän kilometriä pitkä käytäväverkosto kiemurtelee useassa tasossa kaupungin pehmeässä maaperässä, kuin myyrien tekemänä. Jo yli 2 500 vuotta sitten paikallinen pikeenien kansa alkoi kaivaa luolia pehmeään hiekkakiveen suojautuakseen, löytääkseen vettä, säilyttääkseen ruokatavaroita tai ihan yksinkertaisesti selvitäkseen hengissä.

Pikkuhiljaa syntyi valtava luolien verkosto, jossa on aikojen kuluessa toimitettu salaisia rituaaleja, säilytetty viiniä ja ruokatarpeita ja edellisellä vuosisadalla, toisen maailmansodan aikana, piiloteltu ja hoidettu haavoittuneita. Koristelluissa luolissa on jälkiä pikeeneistä, roomalaisista, keskiajalta – aina meidän päiviimme saakka. Täällä on luolia, joiden symbolit viittaavat Temppeliherroihin, ja upeita kelttiläistä alkuperää olevia pakanasymboleja. Maan alla pistäytyminen on hieno elämys. Käymme yhdessä tai kahdessa luolassa ja kuljemme jonkin aikaa maan alla. Lämpötila on 12–13, joten kevyt neule on hyvä olla mukana.

Paluumatkalla käymme vierailulla arvostetulla viinitilalla. Isäntämme on Maurizio, joka tuottaa erinomaista viiniä paikallisista rypälelajikkeista. Marche tunnetaan parhaiten Verdicchiosta, joka on hedelmäistä valkoviiniä ja jota tuotetaan lähes ainoastaan tällä alueella, sekä punaisesta Conero Rossosta, jota valmistetaan pääasiassa Montepulciano-rypäleestä, johon yhdistetään hieman Sangiovesea. Maistelemme vierailulla tilan ihania viinejä ja tutustumme lähemmin viinin valmistukseen alueella.

Mukavan päivän jälkeen palaamme hotellille ja syömme illallisen.

Pienellä Ravennan kaupungilla on ollut Euroopan historiassa suuri rooli. Se on toiminut pääkaupunkinakin kokonaiset kolme kertaa. Se joutui tärkeään rooliinsa, kun valtava Rooman valtakunta jakautui kahtia itäiseen osaan, jonka pääkaupunki oli Konstantinopoli, ja läntiseen osaan, jota johdettiin Roomasta käsin. Vuoden 401 syksyllä ryöstelevät germaanibarbaarit suuntasivat kohti etelää yli Julisten alppien ja asettuivat Po-joen tasangolle. Sieltä ne tekivät ryöstömatkoja Länsi-Roomaan. Rooman keisari päätti vuonna 402 muuttaa Ravennaan, jota oli helpompi puolustaa. Näin Ravennasta tuli Länsi-Rooman pääkaupunki aina vuoteen 476, jolloin Länsi-Rooma kukistui.

Aikakausi merkitsi Ravennalle kulttuurin kukoistuskautta. Tästä löytyy jälkiä mm. upeiden mosaiikkien muodossa, jotka ovat päässeet Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon. Ravennan mosaiikkeja pidetään Euroopan parhaiten säilyneinä ja laajimpana 1500 vuotta vanhojen mosaiikkien kokoelmana.
Mosaiikkeja on seitsemässä kirkossa ja yhdessä kappelissa. Ulkopuolelta rakennukset eivät näytä erityisen ihmeellisiltä. Mosaiikit syntyivät aikana, jolloin kirkkojen tuli olla vaikuttavia sisäpuolelta. Kun astuu sisälle kirkkoon, tuntuu kuin kävelisi korulippaassa. Käymme parissa kirkossa, joista yksi on kahdeksankulmainen San Vitale. Näemme siellä mosaiikkeja, jotka esittävät keisari Justinianusta ja, kuten tapana on, Raamatun kertomuksia. Myös Sant’Apollinare Nuovo on yksi parhaista esimerkeistä kaupungin mosaiikkitaiteesta.
Yhteisen kierroksen jälkeen on aikaa omavalintaiselle ja -kustanteiselle lounaalle tässä pikku kaupungissa. Uteliaat voivat suunnata Basilica di San Francescoon, kävellä sisään ja hakeutua kryptaan apsiksen perällä. Siellä voi laittaa kolikon keräysrasiaan, ja silmien edessä avautuu taianomainen näky. Kryptan lattiaa peittää vanha mosaiikki, joka on veden alla. Hyvällä onnella saatat huomata pari kultakalaa uimassa tässä lähes kuninkaallisessa ympäristössä. Ravenna on upea kaupunki. Täällä asui itse Dante Alighieri, Jumalaisen näytelmän kirjoittaja, viimeiset kolme vuotta elämästään. Myös monet muut taiteilijat, kuten George Byron, Gustav Klimt ja Oscar Wilde ihastuivat kaupunkiin.

Palaamme Cesenaticoon iltapäivän aikana. Illallinen hotellissa.

Pvä 3

Bysanttilainen Ravenna

Pienellä Ravennan kaupungilla on ollut Euroopan historiassa suuri rooli. Se on toiminut pääkaupunkinakin kokonaiset kolme kertaa. Se joutui tärkeään rooliinsa, kun valtava Rooman valtakunta jakautui kahtia itäiseen osaan, jonka pääkaupunki oli Konstantinopoli, ja läntiseen osaan, jota johdettiin Roomasta käsin. Vuoden 401 syksyllä ryöstelevät germaanibarbaarit suuntasivat kohti etelää yli Julisten alppien ja asettuivat Po-joen tasangolle. Sieltä ne tekivät ryöstömatkoja Länsi-Roomaan. Rooman keisari päätti vuonna 402 muuttaa Ravennaan, jota oli helpompi puolustaa. Näin Ravennasta tuli Länsi-Rooman pääkaupunki aina vuoteen 476, jolloin Länsi-Rooma kukistui.

Aikakausi merkitsi Ravennalle kulttuurin kukoistuskautta. Tästä löytyy jälkiä mm. upeiden mosaiikkien muodossa, jotka ovat päässeet Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon. Ravennan mosaiikkeja pidetään Euroopan parhaiten säilyneinä ja laajimpana 1500 vuotta vanhojen mosaiikkien kokoelmana.
Mosaiikkeja on seitsemässä kirkossa ja yhdessä kappelissa. Ulkopuolelta rakennukset eivät näytä erityisen ihmeellisiltä. Mosaiikit syntyivät aikana, jolloin kirkkojen tuli olla vaikuttavia sisäpuolelta. Kun astuu sisälle kirkkoon, tuntuu kuin kävelisi korulippaassa. Käymme parissa kirkossa, joista yksi on kahdeksankulmainen San Vitale. Näemme siellä mosaiikkeja, jotka esittävät keisari Justinianusta ja, kuten tapana on, Raamatun kertomuksia. Myös Sant’Apollinare Nuovo on yksi parhaista esimerkeistä kaupungin mosaiikkitaiteesta.
Yhteisen kierroksen jälkeen on aikaa omavalintaiselle ja -kustanteiselle lounaalle tässä pikku kaupungissa. Uteliaat voivat suunnata Basilica di San Francescoon, kävellä sisään ja hakeutua kryptaan apsiksen perällä. Siellä voi laittaa kolikon keräysrasiaan, ja silmien edessä avautuu taianomainen näky. Kryptan lattiaa peittää vanha mosaiikki, joka on veden alla. Hyvällä onnella saatat huomata pari kultakalaa uimassa tässä lähes kuninkaallisessa ympäristössä. Ravenna on upea kaupunki. Täällä asui itse Dante Alighieri, Jumalaisen näytelmän kirjoittaja, viimeiset kolme vuotta elämästään. Myös monet muut taiteilijat, kuten George Byron, Gustav Klimt ja Oscar Wilde ihastuivat kaupunkiin.

Palaamme Cesenaticoon iltapäivän aikana. Illallinen hotellissa.

Tänään tutustumme rannikkoon tukikohtamme eteläpuolella. On lauantai ja markkinapäivä lähellä sijaitsevassa Riminissä. Riminissä näemme Rooman aikaisen Via Flaminian, joka kulki Roomasta Ariminumiin, nykyiseen Riminiin. Täällä tie kohtaa toisen antiikin Rooman aikaisen tien, Via Emilian, joka on peräisin vuodelta 187 eKr. Via Emilia kulkee suoraan kuin viivoittimella olisi vedetty ja yhdistää Piacenzan ja Riminin. Kaupunki henkii siis historiaa ja on paljon enemmän kuin vain rantalomakohde. Riminillä on ollut tärkeä merkitys Italialle useiden tuhansien vuosien ajan.

Kaupunkia ovat hallinneet roomalaiset, gootit, langobardit ja frankit. Kaupungista tuli vapaa kunta 1300-luvulla. Se oli myös kuuluisan italialaisen elokuvaohjaaja Federico Fellinin kotikaupunki. Teemme lyhyen kävelykierroksen värikkäässä San Giulianon kaupunginosassa, joka oli Fellinin suosikkipaikka. Ylitämme vanhan sillan noin vuodelta 20, jolloin Rooman keisari Tiberius oli vallassa. Lauantaisin ja keskiviikkoisin väkeä valuu historiallisen keskustan aukioille, jotka täyttyvät yli 400 markkinakojusta. Olemme valinneet vierailupäiväksi lauantain juuri tästä syystä! Täältä löytyy aina jotakin pientä kotiin vietävää.

Riminiltä ajamme edelleen kohti etelää ja ylitämme hitaasti virtaavan Tavollojoen, joka toimii Emilia Romagnan ja Marchen rajana. Pysähdymme lyhyesti Cattolican merenrantakaupungissa ennen kuin ajamme sisämaahan pieneen keramiikastaan tunnettuun Gradaran linnakylään, jossa voimme nauttia kupposen kahvia tai lasin viiniä. Ehkä joku haluaa käydä katsomassa kaunista linnaa, jonka muureilta on upeat näkymät Adrianmeren rannikolle (sisäänpääsymaksu).

Palaamme hotellille iltapäivällä.

Pvä 4

Riminin markkinat, merellinen Cattolica ja Gradaran linnakylä kukkulalla

Tänään tutustumme rannikkoon tukikohtamme eteläpuolella. On lauantai ja markkinapäivä lähellä sijaitsevassa Riminissä. Riminissä näemme Rooman aikaisen Via Flaminian, joka kulki Roomasta Ariminumiin, nykyiseen Riminiin. Täällä tie kohtaa toisen antiikin Rooman aikaisen tien, Via Emilian, joka on peräisin vuodelta 187 eKr. Via Emilia kulkee suoraan kuin viivoittimella olisi vedetty ja yhdistää Piacenzan ja Riminin. Kaupunki henkii siis historiaa ja on paljon enemmän kuin vain rantalomakohde. Riminillä on ollut tärkeä merkitys Italialle useiden tuhansien vuosien ajan.

Kaupunkia ovat hallinneet roomalaiset, gootit, langobardit ja frankit. Kaupungista tuli vapaa kunta 1300-luvulla. Se oli myös kuuluisan italialaisen elokuvaohjaaja Federico Fellinin kotikaupunki. Teemme lyhyen kävelykierroksen värikkäässä San Giulianon kaupunginosassa, joka oli Fellinin suosikkipaikka. Ylitämme vanhan sillan noin vuodelta 20, jolloin Rooman keisari Tiberius oli vallassa. Lauantaisin ja keskiviikkoisin väkeä valuu historiallisen keskustan aukioille, jotka täyttyvät yli 400 markkinakojusta. Olemme valinneet vierailupäiväksi lauantain juuri tästä syystä! Täältä löytyy aina jotakin pientä kotiin vietävää.

Riminiltä ajamme edelleen kohti etelää ja ylitämme hitaasti virtaavan Tavollojoen, joka toimii Emilia Romagnan ja Marchen rajana. Pysähdymme lyhyesti Cattolican merenrantakaupungissa ennen kuin ajamme sisämaahan pieneen keramiikastaan tunnettuun Gradaran linnakylään, jossa voimme nauttia kupposen kahvia tai lasin viiniä. Ehkä joku haluaa käydä katsomassa kaunista linnaa, jonka muureilta on upeat näkymät Adrianmeren rannikolle (sisäänpääsymaksu).

Palaamme hotellille iltapäivällä.

Urbinon kaunis renessanssikaupunki on lahjoittanut Italialle suuria persoonallisuuksia, kuten taiteilija Raffaellon ja arkkitehti Bramanten, joka suunnitteli Vatikaanin Pietarinkirkon.

Kaupunki, joka sijaitsee hieman etäämpänä rannikosta, saa kiittää kauneudestaan Montefeltron herttuaa Federicoa. Hän oli kulturelli ja opiskellut mies, jolla oli jopa oma armeija. Kaikkialta alueelta löytyy jälkiä herttuasta, joka nosti kaupungin Italian kartalle. Herttua oli yksi italialaisen renessanssin päävaikuttajista, mutta hallitsi samalla kaupunkia tyrannin ottein, tosin runsaskätisen sellaisen.

Federico hallitsi kaupunkia ja sen ympäristöä ja rakasti antiikin aikaa. Hän toivoi, että häntä kunnioitettaisiin kuin yhtä antiikin keisareista. Federico oli herttua, joka soti ja voitti minne menikin. Hän oli samalla hyvin sivistynyt ja tunsi niin sodan kuin retoriikankin – tieto oli hänen silmissään valtaa.

Käymme valtavassa palatsissa, joka on nykyisin suhteellisen tyhjä. Näemme siellä taiteilija Piero della Francescan kauniin maalauksen. Siinä on kuvattuna herttua Federico poikansa kanssa
 lukemassa kirjaa. Kirja on tiedon symboli. Maalauksessa näkyy myös herttuan erikoinen nenä, joka muotoutui – tai oikeammin epämuodostui – kun peitsi meni hänen kypäränsä läpi ja tuhosi hänen oikean silmänsä. Tai kuten pahat kielet sanovat, nenän muotoili kirurgi, joka poisti osan nenäluuta, jotta herttua näyttäisi paremmalta. Kyllä, Urbinosta riittää tarinoita!

Herttuan pieni työtila on kaunis puupaneloitu huone, jonka ovat rakentaneet aikansa parhaat puusepät. Paneelien intarsiakuviot ovat todella upeita. Kyse on eräänlaisesta puumosaiikista, joka oli hyvin suosittua renessanssin kaudella. Piero della Francescan ja Botticellin kaltaiset taiteilijat toimivat inspiraationa kuville.
Sukellettuamme kaupungin historiaan on aika nauttia omavalintainen ja -kustanteinen lounas. Jos meillä on onnea, voimme maistaa pientä herkullista erikoisuutta, Olive Ascolanea, joka tarkoittaa lihatäytteisiä friteerattuja oliiveja. Oliivilajike on Tenere Ascolane, joka on juuri tähän ruokalajiin soveltuva.
Palaamme hotellille ja nautimme illallisen.

(Retki varataan ja maksetaan ennen matkaa. Hinta on 60 €/henkilö. Retki toteutuu, kun osanottajia on vähintään 20.)

Pvä 5

Lisämaksullinen retki upeaan renessanssikaupunki Urbinoon

Urbinon kaunis renessanssikaupunki on lahjoittanut Italialle suuria persoonallisuuksia, kuten taiteilija Raffaellon ja arkkitehti Bramanten, joka suunnitteli Vatikaanin Pietarinkirkon.

Kaupunki, joka sijaitsee hieman etäämpänä rannikosta, saa kiittää kauneudestaan Montefeltron herttuaa Federicoa. Hän oli kulturelli ja opiskellut mies, jolla oli jopa oma armeija. Kaikkialta alueelta löytyy jälkiä herttuasta, joka nosti kaupungin Italian kartalle. Herttua oli yksi italialaisen renessanssin päävaikuttajista, mutta hallitsi samalla kaupunkia tyrannin ottein, tosin runsaskätisen sellaisen.

Federico hallitsi kaupunkia ja sen ympäristöä ja rakasti antiikin aikaa. Hän toivoi, että häntä kunnioitettaisiin kuin yhtä antiikin keisareista. Federico oli herttua, joka soti ja voitti minne menikin. Hän oli samalla hyvin sivistynyt ja tunsi niin sodan kuin retoriikankin – tieto oli hänen silmissään valtaa.

Käymme valtavassa palatsissa, joka on nykyisin suhteellisen tyhjä. Näemme siellä taiteilija Piero della Francescan kauniin maalauksen. Siinä on kuvattuna herttua Federico poikansa kanssa
 lukemassa kirjaa. Kirja on tiedon symboli. Maalauksessa näkyy myös herttuan erikoinen nenä, joka muotoutui – tai oikeammin epämuodostui – kun peitsi meni hänen kypäränsä läpi ja tuhosi hänen oikean silmänsä. Tai kuten pahat kielet sanovat, nenän muotoili kirurgi, joka poisti osan nenäluuta, jotta herttua näyttäisi paremmalta. Kyllä, Urbinosta riittää tarinoita!

Herttuan pieni työtila on kaunis puupaneloitu huone, jonka ovat rakentaneet aikansa parhaat puusepät. Paneelien intarsiakuviot ovat todella upeita. Kyse on eräänlaisesta puumosaiikista, joka oli hyvin suosittua renessanssin kaudella. Piero della Francescan ja Botticellin kaltaiset taiteilijat toimivat inspiraationa kuville.
Sukellettuamme kaupungin historiaan on aika nauttia omavalintainen ja -kustanteinen lounas. Jos meillä on onnea, voimme maistaa pientä herkullista erikoisuutta, Olive Ascolanea, joka tarkoittaa lihatäytteisiä friteerattuja oliiveja. Oliivilajike on Tenere Ascolane, joka on juuri tähän ruokalajiin soveltuva.
Palaamme hotellille ja nautimme illallisen.

(Retki varataan ja maksetaan ennen matkaa. Hinta on 60 €/henkilö. Retki toteutuu, kun osanottajia on vähintään 20.)

Aloitamme päivän käymällä pienessä San Leossa, jota italialainen kirjailija Umberto Eco kutsui Italian kauneimmaksi kaupungiksi. San Leon aiempi nimi oli Mons Feretrius, ja sen olivat perustaneet antiikin roomalaiset. Nykyisen nimen San Leo kaupunki sai kivenhakkaajalta nimeltä Leone. Ystävänsä Marinus perusti lähellä sijaitsevan San Marinon. He olivat molemmat paenneet Dalmatiasta, nykyisestä Kroatiasta, keisari Diocletianuksen kristittyihin kohdistuneita vainoja.

Leone asettui Mons Feretiusiin, jolla oli aikojen kuluessa ollut monta hallitsijaa. Se oli ollut roomalaisten, bysanttilaisten ja langobardien vallassa, lisäksi kaupunkia on palloteltu merkittävältä aatelissuvulta toiselle Italian monimutkaisessa historiassa.

Päästäkseen historialliseen keskustaan täytyy kulkea yhtä ainoaa tietä, joka on louhittu suoraan kallioon. Kaupunki oli kerran sotilastukikohta, ja kävijöitä kiinnostaa usein strategisesti tärkeällä paikalla sijaitseva linnoitus, joka on iso ja näyttävä. Linnoitus on peräisin bysanttilaisten ja goottien taisteluiden ajalta noin 500-luvulta.

Kyse on upeasta uinuvasta keskiaikaisesta kaupungista, joka on monin tavoin vastakohta lähellä sijaitsevalle vilkaalle San Marinolle, jossa vietämme loppupäivän.

Poistumme nyt Italiasta ja ajamme San Marinoon, joka on Euroopan kolmanneksi pienin valtio. Kyse on itsenäisestä tasavallasta, jota kutsutaan myös nimellä La Serenissima Repubblica di San Marino. Hienon nimen omaavalla valtiolla on kokoa vain 61 km2.

Paettuaan Dalmatiasta Marinus asettui Monte Titanon huipulle, jonne hän perusti luostarin. Heti alusta lähtien alue julistautui itsenäiseksi, ja huolimatta monista yrityksistä saada pieni valtio alistettua muiden hallintaan, täällä on aina osattu pelata kortit oikein, ja San Marino on säilynyt itsenäisenä valtiona keskellä Italiaa. Myös silloin, kun italialainen kansansankari Garibaldi yritti yhdistää Italian 1860–1870, San Marinon onnistui yhä pitää kiinni omasta asemastaan.

Autottomasta kaupungista on mahtavat näkymät yli Adrianmeren rannikon. Kaupungissa vaeltelu on hieno elämys. Jyrkät kadut kiemurtelevat kallioon hakattuina, ja ehkä näemme San Marinon oman armeijan hienoja univormuja liikkuessamme kaupungilla. Kaupungissa vallitsevan erityisen tunnelman voi aistia. Teemme kävelyretken tässä pienessä valtiossa ja kuulemme, miten sitä johdetaan ja millaista on asua lilliputtivaltiossa, jonka postimerkit jokainen joskus postimerkkejä harrastanut tuntee. Tiesitkö muuten, että San Marinolla on kaikkea omasta televisioyhtiöstä ja jalkapalloliigasta omiin eurokolikoihin?

Meillä on aikaa tutustua kaupunkiin ja ehkä nauttia kupponen kahvia ja paikallista Torta Titano -kakkua ennen kuin palaamme hotelliimme rannikolle. Syömme illallisen hotellissa.

Pvä 6

San Marinon erikoinen tasavalta ja vaikuttava San Leo linnoituskaupunki

Aloitamme päivän käymällä pienessä San Leossa, jota italialainen kirjailija Umberto Eco kutsui Italian kauneimmaksi kaupungiksi. San Leon aiempi nimi oli Mons Feretrius, ja sen olivat perustaneet antiikin roomalaiset. Nykyisen nimen San Leo kaupunki sai kivenhakkaajalta nimeltä Leone. Ystävänsä Marinus perusti lähellä sijaitsevan San Marinon. He olivat molemmat paenneet Dalmatiasta, nykyisestä Kroatiasta, keisari Diocletianuksen kristittyihin kohdistuneita vainoja.

Leone asettui Mons Feretiusiin, jolla oli aikojen kuluessa ollut monta hallitsijaa. Se oli ollut roomalaisten, bysanttilaisten ja langobardien vallassa, lisäksi kaupunkia on palloteltu merkittävältä aatelissuvulta toiselle Italian monimutkaisessa historiassa.

Päästäkseen historialliseen keskustaan täytyy kulkea yhtä ainoaa tietä, joka on louhittu suoraan kallioon. Kaupunki oli kerran sotilastukikohta, ja kävijöitä kiinnostaa usein strategisesti tärkeällä paikalla sijaitseva linnoitus, joka on iso ja näyttävä. Linnoitus on peräisin bysanttilaisten ja goottien taisteluiden ajalta noin 500-luvulta.

Kyse on upeasta uinuvasta keskiaikaisesta kaupungista, joka on monin tavoin vastakohta lähellä sijaitsevalle vilkaalle San Marinolle, jossa vietämme loppupäivän.

Poistumme nyt Italiasta ja ajamme San Marinoon, joka on Euroopan kolmanneksi pienin valtio. Kyse on itsenäisestä tasavallasta, jota kutsutaan myös nimellä La Serenissima Repubblica di San Marino. Hienon nimen omaavalla valtiolla on kokoa vain 61 km2.

Paettuaan Dalmatiasta Marinus asettui Monte Titanon huipulle, jonne hän perusti luostarin. Heti alusta lähtien alue julistautui itsenäiseksi, ja huolimatta monista yrityksistä saada pieni valtio alistettua muiden hallintaan, täällä on aina osattu pelata kortit oikein, ja San Marino on säilynyt itsenäisenä valtiona keskellä Italiaa. Myös silloin, kun italialainen kansansankari Garibaldi yritti yhdistää Italian 1860–1870, San Marinon onnistui yhä pitää kiinni omasta asemastaan.

Autottomasta kaupungista on mahtavat näkymät yli Adrianmeren rannikon. Kaupungissa vaeltelu on hieno elämys. Jyrkät kadut kiemurtelevat kallioon hakattuina, ja ehkä näemme San Marinon oman armeijan hienoja univormuja liikkuessamme kaupungilla. Kaupungissa vallitsevan erityisen tunnelman voi aistia. Teemme kävelyretken tässä pienessä valtiossa ja kuulemme, miten sitä johdetaan ja millaista on asua lilliputtivaltiossa, jonka postimerkit jokainen joskus postimerkkejä harrastanut tuntee. Tiesitkö muuten, että San Marinolla on kaikkea omasta televisioyhtiöstä ja jalkapalloliigasta omiin eurokolikoihin?

Meillä on aikaa tutustua kaupunkiin ja ehkä nauttia kupponen kahvia ja paikallista Torta Titano -kakkua ennen kuin palaamme hotelliimme rannikolle. Syömme illallisen hotellissa.

Tänään on omien seikkailujen päivä. Matkanjohtaja voi ehdottaa yhteistä retkeä johonkin lähikaupungeista, osallistuminen on täysin vapaaehtoista. On myös mahdollista vain nauttia säästä, ehkä aurinko paistaa, jolloin ranta ja Adrianmeri kutsuvat.

Tänään illallinen on omakustanteinen ja matkanjohtaja kertoo mielellään eri vaihtoehdoista. 

Pvä 7

Omia seikkailuja rannalla, pyöräillen tai ostoksilla

Tänään on omien seikkailujen päivä. Matkanjohtaja voi ehdottaa yhteistä retkeä johonkin lähikaupungeista, osallistuminen on täysin vapaaehtoista. On myös mahdollista vain nauttia säästä, ehkä aurinko paistaa, jolloin ranta ja Adrianmeri kutsuvat.

Tänään illallinen on omakustanteinen ja matkanjohtaja kertoo mielellään eri vaihtoehdoista. 

Aamiaisen jälkeen ajamme Bolognaan, josta paluulento Helsinkiin lähtee. 

Pvä 8

Paluulento Bolognasta

Aamiaisen jälkeen ajamme Bolognaan, josta paluulento Helsinkiin lähtee. 

Ajankohta

Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki
Huomaa
Hotelli Tridentum
Tou 2025
Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki
Huomaa
Hotelli Tridentum
Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Huomaa
Muutama paikka jäljellä
Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Huomaa
Muutama paikka jäljellä
Syys 2025
Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Huomaa
Muutama paikka jäljellä
Lähdöt
Hinta
1.298€
Kesto
8 päivää
Lähtö kohteesta
Helsinki-Vantaa
Huomaa
Muutama paikka jäljellä

Hotel Tridentum

image
Hotel Tridentum

Mukava neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli sijaitsee Cesenaticossa ja Adrianmeren rannikolla. Hotellista on ainoastaan noin 150 m rannalle ja se sijaitsee noin 3 km Porto Canalesta etelään. Hotellin piha-alueella on ulkouima-allas (ei lämmitetty). Ravintola ja baari.

Siistit ja yksinkertaisesti sisustetut pienehköt huoneet, niissä on kaikki tarpeellinen varustus: Wi-fi, tallelokero (maksullinen), tv, ilmastointi/lämmitys. Kaikissa huoneissa on parveke.

Osoite

Viale Michelangelo Buonarroti, 25, 
47042 Cesenatico FC, Italien 
Telefon: +39 371 390 1720
https://www.michaelhotels.com/tridentum/en-GB

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Retket

Lisämaksullinen retki renessanssikaupunki Urbinoon

Urbinon kaunis renessanssikaupunki on lahjoittanut Italialle suuria persoonallisuuksia, kuten taiteilija Raffaellon ja arkkitehti Bramanten, joka suunnitteli Vatikaanin Pietarinkirkon.

Kaupunki, joka sijaitsee hieman etäämpänä rannikosta, saa kiittää kauneudestaan Montefeltron herttuaa Federicoa. Hän oli kulturelli ja opiskellut mies, jolla oli jopa oma armeija. Kaikkialta alueelta löytyy jälkiä herttuasta, joka nosti kaupungin Italian kartalle. Herttua oli yksi italialaisen renessanssin päävaikuttajista, mutta hallitsi samalla kaupunkia tyrannin ottein, tosin runsaskätisen sellaisen.

Federico hallitsi kaupunkia ja sen ympäristöä ja rakasti antiikin aikaa. Hän toivoi, että häntä kunnioitettaisiin kuin yhtä antiikin keisareista. Federico oli herttua, joka soti ja voitti minne menikin. Hän oli samalla hyvin sivistynyt ja tunsi niin sodan kuin retoriikankin – tieto oli hänen silmissään valtaa.

Käymme valtavassa palatsissa, joka on nykyisin suhteellisen tyhjä. Näemme siellä taiteilija Piero della Francescan kauniin maalauksen. Siinä on kuvattuna herttua Federico poikansa kanssa
lukemassa kirjaa. Kirja on tiedon symboli. Maalauksessa näkyy myös herttuan erikoinen nenä, joka muotoutui – tai oikeammin epämuodostui – kun peitsi meni hänen kypäränsä läpi ja tuhosi hänen oikean silmänsä. Tai kuten pahat kielet sanovat, nenän muotoili kirurgi, joka poisti osan nenäluuta, jotta herttua näyttäisi paremmalta. Jep, Urbinosta riittää tarinoita!

Herttuan pieni työtila on kaunis puupaneloitu huone, jonka ovat rakentaneet aikansa parhaat puusepät. Paneelien intarsiakuviot ovat todella upeita. Kyse on eräänlaisesta puumosaiikista, joka oli hyvin suosittua renessanssin kaudella. Piero della Francescan ja Botticellin kaltaiset taiteilijat toimivat inspiraationa kuville.
Sukellettuamme kaupungin historiaan on aika nauttia omavalintainen ja -kustanteinen lounas. Jos meillä on onnea, voimme maistaa pientä herkullista erikoisuutta, Olive Ascolanea, joka tarkoittaa lihatäytteisiä friteerattuja oliiveja. Oliivilajike on Tenere Ascolane, joka on juuri tähän ruokalajiin soveltuva.
Ajamme iltapäivällä takaisin hotellille, jossa syömme illallisen.

Retki varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää. Hinta on 60 €/henkilö. Retki toteutuu, kun osanottajia on vähintään 20.

Hinta: 60€/hlö
Lisämaksullinen retki renessanssikaupunki Urbinoon

Lisämaksullinen retki renessanssikaupunki Urbinoon

Urbinon kaunis renessanssikaupunki on lahjoittanut Italialle suuria persoonallisuuksia, kuten taiteilija Raffaellon ja arkkitehti Bramanten, joka suunnitteli Vatikaanin Pietarinkirkon.

Kaupunki, joka sijaitsee hieman etäämpänä rannikosta, saa kiittää kauneudestaan Montefeltron herttuaa Federicoa. Hän oli kulturelli ja opiskellut mies, jolla oli jopa oma armeija. Kaikkialta alueelta löytyy jälkiä herttuasta, joka nosti kaupungin Italian kartalle. Herttua oli yksi italialaisen renessanssin päävaikuttajista, mutta hallitsi samalla kaupunkia tyrannin ottein, tosin runsaskätisen sellaisen.

Federico hallitsi kaupunkia ja sen ympäristöä ja rakasti antiikin aikaa. Hän toivoi, että häntä kunnioitettaisiin kuin yhtä antiikin keisareista. Federico oli herttua, joka soti ja voitti minne menikin. Hän oli samalla hyvin sivistynyt ja tunsi niin sodan kuin retoriikankin – tieto oli hänen silmissään valtaa.

Käymme valtavassa palatsissa, joka on nykyisin suhteellisen tyhjä. Näemme siellä taiteilija Piero della Francescan kauniin maalauksen. Siinä on kuvattuna herttua Federico poikansa kanssa
lukemassa kirjaa. Kirja on tiedon symboli. Maalauksessa näkyy myös herttuan erikoinen nenä, joka muotoutui – tai oikeammin epämuodostui – kun peitsi meni hänen kypäränsä läpi ja tuhosi hänen oikean silmänsä. Tai kuten pahat kielet sanovat, nenän muotoili kirurgi, joka poisti osan nenäluuta, jotta herttua näyttäisi paremmalta. Jep, Urbinosta riittää tarinoita!

Herttuan pieni työtila on kaunis puupaneloitu huone, jonka ovat rakentaneet aikansa parhaat puusepät. Paneelien intarsiakuviot ovat todella upeita. Kyse on eräänlaisesta puumosaiikista, joka oli hyvin suosittua renessanssin kaudella. Piero della Francescan ja Botticellin kaltaiset taiteilijat toimivat inspiraationa kuville.
Sukellettuamme kaupungin historiaan on aika nauttia omavalintainen ja -kustanteinen lounas. Jos meillä on onnea, voimme maistaa pientä herkullista erikoisuutta, Olive Ascolanea, joka tarkoittaa lihatäytteisiä friteerattuja oliiveja. Oliivilajike on Tenere Ascolane, joka on juuri tähän ruokalajiin soveltuva.
Ajamme iltapäivällä takaisin hotellille, jossa syömme illallisen.

Retki varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää. Hinta on 60 €/henkilö. Retki toteutuu, kun osanottajia on vähintään 20.

Hinta: 60€/hlö
image

Lisämaksullinen retki renessanssikaupunki Urbinoon

Urbinon kaunis renessanssikaupunki on lahjoittanut Italialle suuria persoonallisuuksia, kuten taiteilija Raffaellon ja arkkitehti Bramanten, joka suunnitteli Vatikaanin Pietarinkirkon.

Kaupunki, joka sijaitsee hieman etäämpänä rannikosta, saa kiittää kauneudestaan Montefeltron herttuaa Federicoa. Hän oli kulturelli ja opiskellut mies, jolla oli jopa oma armeija. Kaikkialta alueelta löytyy jälkiä herttuasta, joka nosti kaupungin Italian kartalle. Herttua oli yksi italialaisen renessanssin päävaikuttajista, mutta hallitsi samalla kaupunkia tyrannin ottein, tosin runsaskätisen sellaisen.

Federico hallitsi kaupunkia ja sen ympäristöä ja rakasti antiikin aikaa. Hän toivoi, että häntä kunnioitettaisiin kuin yhtä antiikin keisareista. Federico oli herttua, joka soti ja voitti minne menikin. Hän oli samalla hyvin sivistynyt ja tunsi niin sodan kuin retoriikankin – tieto oli hänen silmissään valtaa.

Käymme valtavassa palatsissa, joka on nykyisin suhteellisen tyhjä. Näemme siellä taiteilija Piero della Francescan kauniin maalauksen. Siinä on kuvattuna herttua Federico poikansa kanssa
lukemassa kirjaa. Kirja on tiedon symboli. Maalauksessa näkyy myös herttuan erikoinen nenä, joka muotoutui – tai oikeammin epämuodostui – kun peitsi meni hänen kypäränsä läpi ja tuhosi hänen oikean silmänsä. Tai kuten pahat kielet sanovat, nenän muotoili kirurgi, joka poisti osan nenäluuta, jotta herttua näyttäisi paremmalta. Jep, Urbinosta riittää tarinoita!

Herttuan pieni työtila on kaunis puupaneloitu huone, jonka ovat rakentaneet aikansa parhaat puusepät. Paneelien intarsiakuviot ovat todella upeita. Kyse on eräänlaisesta puumosaiikista, joka oli hyvin suosittua renessanssin kaudella. Piero della Francescan ja Botticellin kaltaiset taiteilijat toimivat inspiraationa kuville.
Sukellettuamme kaupungin historiaan on aika nauttia omavalintainen ja -kustanteinen lounas. Jos meillä on onnea, voimme maistaa pientä herkullista erikoisuutta, Olive Ascolanea, joka tarkoittaa lihatäytteisiä friteerattuja oliiveja. Oliivilajike on Tenere Ascolane, joka on juuri tähän ruokalajiin soveltuva.
Ajamme iltapäivällä takaisin hotellille, jossa syömme illallisen.

Retki varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää. Hinta on 60 €/henkilö. Retki toteutuu, kun osanottajia on vähintään 20.

Hinta: 60€/hlö
Asiakasarvioinnit
4.2 * 380 arviointia

Hintatiedot

image
Päivämäärä

2025-05-14T00:00:00+02:00

Hinta

1.298€

Yhden hengen huoneen lisämaksu

270€

Matkan hinta
1.298€
1.298€

Yhden hengen huoneen lisämaksu
270€
270€

Hintaan sisältyy
  • Reittilennot Helsinki – Bologna– Helsinki turistiluokassa
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli Tridentumissa (7 yötä)
  • Aamiaiset ja 6 illallista (lasi vettä ja viiniä (1/4) illallisella)
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut
  • Reittilennot Helsinki – Bologna– Helsinki turistiluokassa
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli Tridentumissa (7 yötä)
  • Aamiaiset ja 6 illallista (lasi vettä ja viiniä (1/4) illallisella)
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut

Hintaan ei sisälly
  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
  • Juomarahat kuljettajalle (yhteensä n. 8€/hlö, suositus)
  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
  • Juomarahat kuljettajalle (yhteensä n. 8€/hlö, suositus)

Tule viettelevien maisemien, mielikuvitusta kiehtovien kaupunkien, hyvän ruoan ja oivallisten viinien seuraan. Olet Italian ytimessä!

Täyteen varattu
Varattavat lähdöt
8 Päivää
1.298€
Helsinki
Lento
Suomalainen

Tule viettelevien maisemien, mielikuvitusta kiehtovien kaupunkien, hyvän ruoan ja oivallisten viinien seuraan. Olet Italian ytimessä!

image

Emilia Romagnan ja Marchen alueet sijaitsevat kauniilla Adrianmeren rannikolla, jolla on paljon muutakin tarjottavaa kuin pitkiä hiekkarantoja. Näemme pieniä viihtyisiä kukkulakaupunkeja ylväine linnoineen, keskiaikaisia kaupunkeja mosaiikkien koristamine bysanttilaisine kirkkoineen sekä yhden lilliputtivaltion. Matkan varrella kuulemme tarinoita Julius Caesarista ja taiteilija Raffaellosta, maistelemme paikallista viiniä Anconan ympäristössä ja Osimossa pujahdamme vielä maan allekin.

Käymme bysanttilaisessa Ravennassa, jossa kauniit mosaiikit odottavat meitä. Pistäydymme lisäksi pienessä San Marinon tasavallassa, jonka on onnistunut säilyttää itsenäisyytensä vuodesta 301 lähtien. Retki rannikolle vie meidät Cattolican ja Riminin merenrantakaupunkeihin. Riminissä käymme nuuskimassa aitoa italialaista markkinatunnelmaa. Vierailemme "Italian kauneimmassa kaupungissa" San Leossa ja San Marinon lilliputtitasavallassa keskellä Italiaa. San Marino tunnetaan Titanon kauniista rakennuksista ja upeista näkymistä Adrianmeren rannikolle.

Lisää kulttuuria janoaville järjestetään retki Urbinon renessanssikaupunkiin, jossa on upea palatsi. Ohjelmassa on lisäksi vapaapäivä, joka on omistettu omille seikkailuille tai rentoutumiselle.

Asumme koko matkan ajan samassa neljän tähden (paikallinen luokitus) hotellissa Cesenaticon kaupungissa. Syömme illallisen hotellissa kaikkina iltoina yhtä lukuun ottamatta. 

Emilia Romagnan ja Marchen alueet sijaitsevat kauniilla Adrianmeren rannikolla, jolla on paljon muutakin tarjottavaa kuin pitkiä hiekkarantoja. Näemme pieniä viihtyisiä kukkulakaupunkeja ylväine linnoineen, keskiaikaisia kaupunkeja mosaiikkien koristamine bysanttilaisine kirkkoineen sekä yhden lilliputtivaltion. Matkan varrella kuulemme tarinoita Julius Caesarista ja taiteilija Raffaellosta, maistelemme paikallista viiniä Anconan ympäristössä ja Osimossa pujahdamme vielä maan allekin.

Käymme bysanttilaisessa Ravennassa, jossa kauniit mosaiikit odottavat meitä. Pistäydymme lisäksi pienessä San Marinon tasavallassa, jonka on onnistunut säilyttää itsenäisyytensä vuodesta 301 lähtien. Retki rannikolle vie meidät Cattolican ja Riminin merenrantakaupunkeihin. Riminissä käymme nuuskimassa aitoa italialaista markkinatunnelmaa. Vierailemme "Italian kauneimmassa kaupungissa" San Leossa ja San Marinon lilliputtitasavallassa keskellä Italiaa. San Marino tunnetaan Titanon kauniista rakennuksista ja upeista näkymistä Adrianmeren rannikolle.

Lisää kulttuuria janoaville järjestetään retki Urbinon renessanssikaupunkiin, jossa on upea palatsi. Ohjelmassa on lisäksi vapaapäivä, joka on omistettu omille seikkailuille tai rentoutumiselle.

Asumme koko matkan ajan samassa neljän tähden (paikallinen luokitus) hotellissa Cesenaticon kaupungissa. Syömme illallisen hotellissa kaikkina iltoina yhtä lukuun ottamatta. 

image
Klikkaa karttaa nähdäksesi sen suurempana
Kohokohdat
Albatrosmatkaaja - 22/10/2023
"Hyvin järjestetty matka"
Lue lisää
Irmeli - 23/10/2023
"Erinomainen retkiohjelma"
Lue lisää
Susse - 30/05/2024
"Tapahtumarikas ja mielenkiintoinen matka"
Lue lisää
Minna - 18/09/2024
"Riittävästi kohteita, ehkä liikaakin samana päivänä"
Lue lisää
Italian ystävä - 21/09/2024
"Italian reissu"
Lue lisää

Käytännön tietoa

Noudatamme Albatros Travel A/S lisä- ja erityisehtoja ja Yleisiä matkapakettiehtoja, edellytämme että matkustaja on lukenut ehdot.

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päiväretkien aikana tarvitsemasi tavarat. Retkien aikana kävelemme paljon, joten ota mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.



Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päiväretkien aikana tarvitsemasi tavarat. Retkien aikana kävelemme paljon, joten ota mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.



Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ruoka Italiassa - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta. Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa! 

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydässä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo-jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Buon appetito!

Käsi sydämellä

Ruoka Italiassa - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta. Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa! 

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydässä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo-jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Buon appetito!

Matkan fyysinen vaativuus
Albatrosin matkalle osallistumisen edellytykset. Ryhmämatkan onnistumisen edellytyksenä on, että ryhmän kaikki osallistujat voivat noudattaa etukäteen ilmoitettua matkaohjelmaa ja liikkumaan ryhmälle suunniteltujen aikataulujen mukaan. Matkojen turvallinen toteutuminen edellyttää esteetöntä liikuntakykyä, normaalia yleiskuntoa sekä henkistä terveyttä. Ennen matkan varaamista osallistumismahdollisuudesta tulee tarvittaessa keskustella Albatrosin asiakaspalveluhenkilön kanssa ja varmistaa matkalle lähtemisen edellytykset. Myös bussi- ja junamatkoilla sekä risteilyillä nähtävyyksille on usein käveltävä. Monilla matkoillamme päivittäiset kävelymatkat ylittävät helposti 5 kilometriä.


Matkavakuutus
Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa.


Vakuutuksen voimassaolo
Tarkistathan, että vakuutus on riittävän kattava, ja että vakuutus on voimassa koko matkan ajan. Vakuutusta ei voi ottaa matkan jo alettua.


Albatros Travelin matkanjohtajat
Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteeseen saapuessanne lentokentällä. Bussimatkoilla tapaat matkanjohtajan viimeistään viimeisessä noutopaikassa. Kuljettaja auttaa matkatavaroiden kanssa, kertoo istumapakoista ja varmistaa, että saavut turvallisesti perille. Albatros Travelin ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Näillä matkanpidennyksellä kohteessa on englanninkielinen yhteyshenkilömme. Albatros Expeditionsin tutkimusmatkoilla sinua opastaa engalnninkieliset tutkimusmatkatiimin jäsenet, jotka ovat mukana retkillä ja pitävät matkaan kuuluvat tiedotustilaisuudet. Huomioi, ettei matkalla välttämättä ole mukana suomenkielistä tutkimustiimin jäsentä. Osalla matkoistamme ei ole mukana paikallisopasta. Kaikki matkanjohtajamme ja paikallisoppaat ovat kokeneita, koulutettuja ja Albatros Travelin huolellisesti valitsemia.


Juomaraha
Matkoillamme pääsemme usein tutustumaan paikkalliseen kulttuuriin, joka saattaa poiketa paljon suomalaisista toimintatavoista, kuten esimerkiksi juomarahan antaminen. Monissa maissa on tapana antaa juomarahaa esimerkiksi paikallisoppaille ja kuljettajille. Palvelualan palkka on usein sidonnainen juomarahakulttuuriin. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan, sillä kertomamme juomarahan suuruus on suositus ja sen antaminen asiakkaan päätettävissä.


Yhden hengen huoneen tai hytin lisämaksu
Matkojemme alkaen hinnat perustuvat kahden henkilön majoittumiseen jaetussa kahden hengen huoneessa tai hytissä. Yksin matkustavien edellytetään varaavan yhden hengen huoneen/hytin, josta veloitetaan yhden hengen huoneen lisämaksu. Lisämaksu perustuu hintaan, jonka saamme yhteistyökumppaneiltamme varatessamme huoneita. Yhden hengen huoneet ovat yleensä kalliimpia kuin kahden hengen huoneet. Lisämaksu näkyy kotisivuillamme ja matkan varauslomakkeessa


Passi
Huomioithan, että passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Tämä vaatimus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset saattavat vaihdella maittain ja passin voimassaoloaikavaatimus olla jossain maissa lyhyempi. Tällä säännöksellä vältämme tilanteet, jossa matkakohteen maahantulovaatimukset muuttuvat matkan varaamisen jälkeen.


Matkustaminen alaikäisten kanssa
Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja. Tästä syystä voi olla tarpeellista ottaa mukaan lapsen syntymätodistus sekä allekirjoitettu asiakirja, joka valtuuttaa lapsen matkustamaan nimetyn aikuisen kanssa. Muista myös tarkistaa asiakirjojen voimassaoloa koskevat säännöt, esimerkiksi koskien mahdollisia leimoja sekä matkustuspäivämääriä. Yhdysvallat ovat esimerkiksi yksi niistä maista, joilla on voimassa edellä mainitut vaatimukset, mutta tietoa kaikkien muiden maiden käytännöistä ei ole suoraan saatavilla. Tästä syystä suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.


Istumapaikat lennoilla
Huomioithan, että lentoyhtiöt vastaavat istumapaikkojen jakamisesta lennoilla.


Istumapaikat bussissa
Matkoillamme kuljetus kohteessa tapahtuu useimmiten bussilla. Näillä matkoilla ei ole mahdollista varata paikkaa bussissa, eikä myöskään ostaa tiettyä paikkaa ennen matkan alkua. Matkustajat voivat paikan päällä sopia istumapaikoista matkanjohtajan kanssa. Paikat useimmiten vaihtuvat matkan aikana, joten kaikki matkustajat pääsevät vuorotellen istumaan bussin edessä tai takana.


Ruokailu lentokoneessa
Suurimmalla osalla matkoistamme on käytössä reittilennot. Euroopan sisäisillä lennoilla on yleensä mahdollista ostaa juomia ja pientä purtavaa. Joillain lentoyhtiöillä on mahdollista saada maksutta vettä, mehua, kahvia tai teetä. Jos haluat tilata viiniä, olutta tai väkeviä alkoholijuomia, joudut yleensä maksamaan ne itse. Lentoyhtiöiden tarjoamat palvelut ovat yhtiökohtaisia ja vaihtelevat , joten emme valitettavasti voi antaa tarkempaa tietoa ennen matkaa.


Erikoisruokavalio
Lennoille tarvittavat erikoisruokavaliot, kuten kasvisruoat, tulee tilata viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Huomioithan, että jotkut lentoyhtiöt vaativat erikoisruokavalioista lisämaksun. Välitämme aina tiedon erikoisruokavalion toiveesta lentoyhtiölle, mutta huomioithan ettemme voi taata erikoisruokavalion saatavuutta. Bussimatkoilla emme voi valitettavasti tarjota erikoisruokavaihtoehtoja. Lähtökohtaisesti meillä ei ole mahdollisuutta taata erikoisruokavalioita matkoillamme, sillä monilla matkoilla hintaan sisältyy yhteiset ateriat. Näillä aterioilla ruokalista päätetään ja tilataan etukäteen koko ryhmälle. Huomioimme ja välitämme erikoisruokapyynnöt ja tiedon allergioista yhteistyökumppaneillemme, mutta emme voi taata pyyntöjen toteutumista.


Varaukset/muutokset
Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Albatros Travel ja paikalliset yhteistyökumppanimme pyrkivät aina toteuttamaan matkan ohjelman mukaisesti, mutta matkaohjelma saattaa muuttua esimerkiksi nähtävyyksien aukioloaikojen, sääolosuhteiden, tieolosuhteiden tai viivästyneiden lentojen vuoksi. Matkojemme sisältöä arvioidaan ja kehitetään jokaisen matkan jälkeen saamamme asiakasarviointien perusteella. Matkan ohjelma saattaa siis muuttua ennen matkan alkua. Ennen lähtöä kaikki matkalle osallistuvat saavat päivitetyn ja viimeisimmän matkaohjelman, jonka tarkoituksena on palvella asiakkaiden etua ja varmistaa matkan sujuva toteutus. Ostetusta matkapaketista ei ole mahdollista saada hyvitystä niistä paketin osista, joita ei mahdollisesti matkan aikana käytetä. Huomioithan, että lisämaksulliset retket voidaan toteuttaa ainoastaan jos ilmoittautuneita on riittävästi. Retkien hinta palautetaan asiakkaille joko ennen matkaa tai sen jälkeen, riippuen retken peruutusajankohdasta.

Yleistä tietoa

Matkan fyysinen vaativuus
Albatrosin matkalle osallistumisen edellytykset. Ryhmämatkan onnistumisen edellytyksenä on, että ryhmän kaikki osallistujat voivat noudattaa etukäteen ilmoitettua matkaohjelmaa ja liikkumaan ryhmälle suunniteltujen aikataulujen mukaan. Matkojen turvallinen toteutuminen edellyttää esteetöntä liikuntakykyä, normaalia yleiskuntoa sekä henkistä terveyttä. Ennen matkan varaamista osallistumismahdollisuudesta tulee tarvittaessa keskustella Albatrosin asiakaspalveluhenkilön kanssa ja varmistaa matkalle lähtemisen edellytykset. Myös bussi- ja junamatkoilla sekä risteilyillä nähtävyyksille on usein käveltävä. Monilla matkoillamme päivittäiset kävelymatkat ylittävät helposti 5 kilometriä.


Matkavakuutus
Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa.


Vakuutuksen voimassaolo
Tarkistathan, että vakuutus on riittävän kattava, ja että vakuutus on voimassa koko matkan ajan. Vakuutusta ei voi ottaa matkan jo alettua.


Albatros Travelin matkanjohtajat
Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteeseen saapuessanne lentokentällä. Bussimatkoilla tapaat matkanjohtajan viimeistään viimeisessä noutopaikassa. Kuljettaja auttaa matkatavaroiden kanssa, kertoo istumapakoista ja varmistaa, että saavut turvallisesti perille. Albatros Travelin ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Näillä matkanpidennyksellä kohteessa on englanninkielinen yhteyshenkilömme. Albatros Expeditionsin tutkimusmatkoilla sinua opastaa engalnninkieliset tutkimusmatkatiimin jäsenet, jotka ovat mukana retkillä ja pitävät matkaan kuuluvat tiedotustilaisuudet. Huomioi, ettei matkalla välttämättä ole mukana suomenkielistä tutkimustiimin jäsentä. Osalla matkoistamme ei ole mukana paikallisopasta. Kaikki matkanjohtajamme ja paikallisoppaat ovat kokeneita, koulutettuja ja Albatros Travelin huolellisesti valitsemia.


Juomaraha
Matkoillamme pääsemme usein tutustumaan paikkalliseen kulttuuriin, joka saattaa poiketa paljon suomalaisista toimintatavoista, kuten esimerkiksi juomarahan antaminen. Monissa maissa on tapana antaa juomarahaa esimerkiksi paikallisoppaille ja kuljettajille. Palvelualan palkka on usein sidonnainen juomarahakulttuuriin. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan, sillä kertomamme juomarahan suuruus on suositus ja sen antaminen asiakkaan päätettävissä.


Yhden hengen huoneen tai hytin lisämaksu
Matkojemme alkaen hinnat perustuvat kahden henkilön majoittumiseen jaetussa kahden hengen huoneessa tai hytissä. Yksin matkustavien edellytetään varaavan yhden hengen huoneen/hytin, josta veloitetaan yhden hengen huoneen lisämaksu. Lisämaksu perustuu hintaan, jonka saamme yhteistyökumppaneiltamme varatessamme huoneita. Yhden hengen huoneet ovat yleensä kalliimpia kuin kahden hengen huoneet. Lisämaksu näkyy kotisivuillamme ja matkan varauslomakkeessa


Passi
Huomioithan, että passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Tämä vaatimus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset saattavat vaihdella maittain ja passin voimassaoloaikavaatimus olla jossain maissa lyhyempi. Tällä säännöksellä vältämme tilanteet, jossa matkakohteen maahantulovaatimukset muuttuvat matkan varaamisen jälkeen.


Matkustaminen alaikäisten kanssa
Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja. Tästä syystä voi olla tarpeellista ottaa mukaan lapsen syntymätodistus sekä allekirjoitettu asiakirja, joka valtuuttaa lapsen matkustamaan nimetyn aikuisen kanssa. Muista myös tarkistaa asiakirjojen voimassaoloa koskevat säännöt, esimerkiksi koskien mahdollisia leimoja sekä matkustuspäivämääriä. Yhdysvallat ovat esimerkiksi yksi niistä maista, joilla on voimassa edellä mainitut vaatimukset, mutta tietoa kaikkien muiden maiden käytännöistä ei ole suoraan saatavilla. Tästä syystä suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.


Istumapaikat lennoilla
Huomioithan, että lentoyhtiöt vastaavat istumapaikkojen jakamisesta lennoilla.


Istumapaikat bussissa
Matkoillamme kuljetus kohteessa tapahtuu useimmiten bussilla. Näillä matkoilla ei ole mahdollista varata paikkaa bussissa, eikä myöskään ostaa tiettyä paikkaa ennen matkan alkua. Matkustajat voivat paikan päällä sopia istumapaikoista matkanjohtajan kanssa. Paikat useimmiten vaihtuvat matkan aikana, joten kaikki matkustajat pääsevät vuorotellen istumaan bussin edessä tai takana.


Ruokailu lentokoneessa
Suurimmalla osalla matkoistamme on käytössä reittilennot. Euroopan sisäisillä lennoilla on yleensä mahdollista ostaa juomia ja pientä purtavaa. Joillain lentoyhtiöillä on mahdollista saada maksutta vettä, mehua, kahvia tai teetä. Jos haluat tilata viiniä, olutta tai väkeviä alkoholijuomia, joudut yleensä maksamaan ne itse. Lentoyhtiöiden tarjoamat palvelut ovat yhtiökohtaisia ja vaihtelevat , joten emme valitettavasti voi antaa tarkempaa tietoa ennen matkaa.


Erikoisruokavalio
Lennoille tarvittavat erikoisruokavaliot, kuten kasvisruoat, tulee tilata viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Huomioithan, että jotkut lentoyhtiöt vaativat erikoisruokavalioista lisämaksun. Välitämme aina tiedon erikoisruokavalion toiveesta lentoyhtiölle, mutta huomioithan ettemme voi taata erikoisruokavalion saatavuutta. Bussimatkoilla emme voi valitettavasti tarjota erikoisruokavaihtoehtoja. Lähtökohtaisesti meillä ei ole mahdollisuutta taata erikoisruokavalioita matkoillamme, sillä monilla matkoilla hintaan sisältyy yhteiset ateriat. Näillä aterioilla ruokalista päätetään ja tilataan etukäteen koko ryhmälle. Huomioimme ja välitämme erikoisruokapyynnöt ja tiedon allergioista yhteistyökumppaneillemme, mutta emme voi taata pyyntöjen toteutumista.


Varaukset/muutokset
Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Albatros Travel ja paikalliset yhteistyökumppanimme pyrkivät aina toteuttamaan matkan ohjelman mukaisesti, mutta matkaohjelma saattaa muuttua esimerkiksi nähtävyyksien aukioloaikojen, sääolosuhteiden, tieolosuhteiden tai viivästyneiden lentojen vuoksi. Matkojemme sisältöä arvioidaan ja kehitetään jokaisen matkan jälkeen saamamme asiakasarviointien perusteella. Matkan ohjelma saattaa siis muuttua ennen matkan alkua. Ennen lähtöä kaikki matkalle osallistuvat saavat päivitetyn ja viimeisimmän matkaohjelman, jonka tarkoituksena on palvella asiakkaiden etua ja varmistaa matkan sujuva toteutus. Ostetusta matkapaketista ei ole mahdollista saada hyvitystä niistä paketin osista, joita ei mahdollisesti matkan aikana käytetä. Huomioithan, että lisämaksulliset retket voidaan toteuttaa ainoastaan jos ilmoittautuneita on riittävästi. Retkien hinta palautetaan asiakkaille joko ennen matkaa tai sen jälkeen, riippuen retken peruutusajankohdasta.
Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Vastaavia matkoja

Katso kaikki 0 Albatros-matkaa