Oopperamatka Veronaan
La Boheme ja Nabucco

Hurmaannu Pohjois-Italian maisemista ja oopperan klassikoista. Unohtumattomat illat Italian kesäisen taivaan alla ainutlaatuisessa Arena di Veronassa.
Hurmaannu Pohjois-Italian maisemista ja oopperan klassikoista. Unohtumattomat illat Italian kesäisen taivaan alla ainutlaatuisessa Arena di Veronassa.
Ulkoilmaesityksessä lämpimänä kesäiltana on jotain taianomaista. Veronan vanhassa amfiteatterissa ooppera on ikimuistoinen kokemus. Tällä matkalla oopperaelämyksiä on kaksi!
Matkan aikana vierailemme historiallisessa Brescian kaupungissa ja idyllisessä keskiaikaisessa Borghettossa. Renessanssikaupunki Mantovaa ympäröivät järvet, ja kaupungin eleganteilla aukioilla aistimme Italian kukoistuksen ajan. Nautimme läheisessä kylässä miellyttävän lounaan.
Meillä on myös aikaa kokea viehättävä Verona – sen kauniit aukiot, mukulakivikadut sekä Romeo ja Julian kuuluisa parveke. Kaupunkia ympäröivät viinitarhat, jossa valmistetaan Amarone-viiniä. Voit valita lisäretken viinitilalle maistamaan tätä aromikasta ja täyteläistä viiniä.
Ulkoilmaesityksessä lämpimänä kesäiltana on jotain taianomaista. Veronan vanhassa amfiteatterissa ooppera on ikimuistoinen kokemus. Tällä matkalla oopperaelämyksiä on kaksi!

gallery
Hintatiedot
Matkan hinta
Yhden hengen huoneen lisämaksu
Hintaan sisältyy
- Reittilennot Helsinki - Milano - Helsinki turistiluokassa
- Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa
- Kuljetukset, retket sekä sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
- Kaksi oopperalippua (numeroimattomat paikat, kategoria A)
- Aamiaiset, lounas ja kaksi illallista (ei sis. ruokajuomia)
- Suomalainen matkanjohtaja
- Verot ja viranomaismaksut
- Reittilennot Helsinki - Milano - Helsinki turistiluokassa
- Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa
- Kuljetukset, retket sekä sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
- Kaksi oopperalippua (numeroimattomat paikat, kategoria A)
- Aamiaiset, lounas ja kaksi illallista (ei sis. ruokajuomia)
- Suomalainen matkanjohtaja
- Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
- Lisämaksu yhden hengen huoneesta
- Lisämaksullinen retki viinitilalle Negrariin 30€/hlö
- Numeroidut paikat oopperassa B-kategoria: 90€/per esitys/hlö (varataan etkäteen)
- Numeroidut paikat oopperassa C-kategoria: 150€/per esitys/hlö (varataan etukäteen)
- Juomarahat kuljettajalle yhteensä noin 7€/henkilö (suositus)
- Muut ruoat ja juomat matkan aikana
- Lisämaksu yhden hengen huoneesta
- Lisämaksullinen retki viinitilalle Negrariin 30€/hlö
- Numeroidut paikat oopperassa B-kategoria: 90€/per esitys/hlö (varataan etkäteen)
- Numeroidut paikat oopperassa C-kategoria: 150€/per esitys/hlö (varataan etukäteen)
- Juomarahat kuljettajalle yhteensä noin 7€/henkilö (suositus)
- Muut ruoat ja juomat matkan aikana
Lisämaksulliset istuinpaikat oopperassa
Istuinpaikka B-kategoriassa, Puccini-sektori: 90€/hlö/esitys ja C-kategoriassa, Poltrone: 150€/hlö/esitys.
AirportHotel Verona
Majoitumme Airporthotel Veronaan, joka sijaitsee noin vartin ajomatkan päässä Veronasta. Jokaisessa huoneessa on hiustenkuivain, puhelin, tv, tallelokero ja ilmastointi. Hotellissa on myös maksuton wi-fi. Hotellin paikallinen luokitus on 4 tähteä
AirportHotel VERONA
Via Monte Baldo 2,
37062 Villafranca Di Verona (Verona)
ITALIA
Tel. (+39) 045 8613399

Istumapaikat oopperaesityksissä
Matkan perushintaan sisältyy numeroimattomat A-kategorian istumapaikat. Lisämaksusta voit varata istumapaikan kategoriasta B (Puccini) tai kategoriasta C (Poltrona). Hinnat voivat vaihdella esityksittäin. Hinnat näet kohdasta: Lisämaksulliset istumapaikat oopperassa.
Suosittelemme, että valitset istumapaikkakategorian jo matkan varaamisen yhteydessä. Lisämaksullinen istumapaikka on hyvä varata 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää, kuitenkin viimeistään 45 päivää ennen.
trips
Retki viinitilalle Negrariin
Amarone on kotoisin kumpuilevalta alueelta Veronan ulkopuolella. Viinitilalla, jolla vierailemme, tutustumme maailmankuulun viinin valmistukseen. Tutustumiskierroksen jälkeen maistelemme tilan viinejä ja nautimme hieman juustoja ja leikkeleitä. Matkalla takaisin hotellille teemme pienen kierroksen Veronan ympäristössä. Ajamme Veronaan, jossa on aikaa katsella kaupungin viehättäviä aukioita tai käydä vilkaisemassa kuuluisaa parveketta, jolla kaunis Julia seisoi. Ehdit hyvin myös nauttia kupin kahvia tai välipalaa.
Iltapäivällä ajamme takaisin hotellille, jossa on aikaa rentoutua hetki ja pukeutua illan oopperaesitystä varten.
Hinta: 30€/hlö
(Huomioithan, että retki tulee varata matkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 45 päivää ennen matkaa.)
Käytännön tietoa
Noudatamme Albatros Travel A/S lisä- ja erityisehtoja ja Yleisiä matkapakettiehtoja, edellytämme että matkustaja on lukenut ehdot.
Suomalainen
Ei
Ei
Euro
Suomalainen
Ei
Ei
Euro
Amfiteatteri ei ole katettu, joten esitykset ovat avoimen taivaan alla. Oopperajuhlien aikaan sää Veronassa on yleensä kesäinen ja lämmin. Emme kuitenkaan voi taata sateetonta säätä, joten kannattaa varautua vaihtelevaankin säähän ja ottaa mukaan myös lämmintä vaatetusta.
Oopperaesitykset ovat pitkiä ja amfiteatterin kivipenkit ovat kovat. Ota mukaan pieni istuinpehmuste tai viltti. Myös paikan päältä on mahdollista hankkia vilttejä. Oopperakiikarit ovat oiva apuväline nähdä yksityiskohtia esityksestä.
Teatterin alueella on korkeita portaita ja Veronassa on runsaasti mukulakivikatuja. Bussin pysäköintialueelta on noin 600 metrin kävelymatka amfiteatterille, joten laita jalkaan mukavat kengät.
Suurin osa katsojista pukeutuu oopperaan rennosti, ollaanhan ulkoilmassa. Pukeutumistyylejä on kuitenkin useita, istuinkategoriasta riippuen, varsinkin C-luokan paikoilla istuvat katsojat voivat pukeutua hieman juhlallisemmin.
Fondazione de Arena (http://www.arena.it/en-US/HOMEen.html) vastaa oopperajuhlien järjestelyistä ja Albatros Travel toimii järjestäjän sääntöjen ja lippuehtojen mukaisesti. Esitykset pyritään aina toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Esityksen alkua voidaan siirtää maks. 2,5 tuntia alkuperäisestä ajasta. Mikäli tämän jälkeen esitys peruutetaan, järjestäjä Fonadazione de Arena palauttaa lippurahat. Esitys voi peruuntua esim. sään, lakon tai esiintyjän sairastapauksen vuoksi.
Jos esitys aloitetaan, eikä sitä esim. huonon sään tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi kyetä viemään loppuun, lippurahoja ei palauteta.
Säilytä varmuuden vuoksi oopperalipun kanta.
Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Lue lisää Italiasta täältä.
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.
Italia on nuori kansakunta.
Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.
Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.
Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!
Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.
Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.
Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.
Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.
Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.
Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.
Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.
Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!
Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.
Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.
Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.
Hyvää ruokahalua





































