Arena di Verona on koonnut oopperanystäviä yhteen ja tänä vuonna on 102. oopperavuosi. Matkalla nautimme oopperasta, Arenan vanhan amfiteatterin tunnelmasta ja Pohjois-Italian antimista.
Romeon ja Julian kaupunki odottaa meitä, joten matkamme jatkuu rakastavaisten ja oopperan Veronaan. Majoitumme kaupungin ulkopuolelle. Täältä käsin teemme päiväretket ja menemme Veronan keskustaan sekä Arena di Veronaan, jossa pääset kahtena iltana nauttimaan ainutlaatuisista oopperaelämyksistä iltataivaan alla.
Sinulla on mahdollisuus tutustua toisena matkapäivänä viehättävän kaupungin hyvin säilyneisiin palatseihin, luostareihin, kujiin ja kutsuviin toreihin itsenäisesti.
Tai voit valita aamupäivän teemaksi Pohjois-Italian makunautinnot ja lähteä mukaan lisämaksulliselle viinitilaretkelle täyteläisen ja samettisen Amarone-viinin kotimaisemiin. Palaamme retkeltä hyvissä ajoin, joten sinulla on halutessasi aikaa tutustua Veronaan myöhemmin iltapäivällä.
Vierailemme matkan aikana keskiaikaisessa Borghetton maalaiskylässä ja Gardajärven kauniissa Sirmionessa. Tällä lähdöllä paluumatkalla pysähdymme myös Como-järvellä.
Arena di Verona on koonnut oopperanystäviä yhteen ja tänä vuonna on 102. oopperavuosi. Matkalla nautimme oopperasta, Arenan vanhan amfiteatterin tunnelmasta ja Pohjois-Italian antimista.
Romeon ja Julian kaupunki odottaa meitä, joten matkamme jatkuu rakastavaisten ja oopperan Veronaan. Majoitumme kaupungin ulkopuolelle. Täältä käsin teemme päiväretket ja menemme Veronan keskustaan sekä Arena di Veronaan, jossa pääset kahtena iltana nauttimaan ainutlaatuisista oopperaelämyksistä iltataivaan alla.
Sinulla on mahdollisuus tutustua toisena matkapäivänä viehättävän kaupungin hyvin säilyneisiin palatseihin, luostareihin, kujiin ja kutsuviin toreihin itsenäisesti.
Tai voit valita aamupäivän teemaksi Pohjois-Italian makunautinnot ja lähteä mukaan lisämaksulliselle viinitilaretkelle täyteläisen ja samettisen Amarone-viinin kotimaisemiin. Palaamme retkeltä hyvissä ajoin, joten sinulla on halutessasi aikaa tutustua Veronaan myöhemmin iltapäivällä.
Vierailemme matkan aikana keskiaikaisessa Borghetton maalaiskylässä ja Gardajärven kauniissa Sirmionessa. Tällä lähdöllä paluumatkalla pysähdymme myös Como-järvellä.
Lennämme Helsingistä Milanoon. Jatkamme matkaa Bergamon kauniiseen kaupunkiin, joka sijaitsee Lombardian alueella. Kaupungin historia ulottuu Rooman aikoihin ja se on kuulunut sekä Milanolle että Venetsialle.
Vanha kaupunki, Bergamo Alta, sijaitsee korkealla, ja sitä ympäröi 1500-luvun jälkipuoliskolla rakennettu muuri. Reippaimmat voivat kiivetä portaat ylös tai voit ostaa lipun köysirataan, joka kuljettaa sinut mukavasti perille saakka. Lippu ostetaan paikan päällä (hinta n.1,70€/hlö).
Bergamo Altassa voit elää hetken kuin italialaiset: suunnatkaamme baariin nauttimaan aperitiivit. Kokeile vaikkapa Aperol Spritziä, tyypillistä italialaista kesäjuomaa, joka sopii täydellisesti lämpimiin päiviin.
Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Veronaa. Hotellimme sijaitsee vartin ajomatkan päässä keskustasta. Koska monet ovat heränneet tänään varhain, syömme illallisen hotellin ravintolassa. Ruoka ei kenties kohoa gourmet-kokemusten huippukastiin, mutta täyttää varmasti paikkansa tässä kohtaa pitkää päivää.
Pvä 1
Helsinki - Milano - Bergamo - Verona
Lennämme Helsingistä Milanoon. Jatkamme matkaa Bergamon kauniiseen kaupunkiin, joka sijaitsee Lombardian alueella. Kaupungin historia ulottuu Rooman aikoihin ja se on kuulunut sekä Milanolle että Venetsialle.
Vanha kaupunki, Bergamo Alta, sijaitsee korkealla, ja sitä ympäröi 1500-luvun jälkipuoliskolla rakennettu muuri. Reippaimmat voivat kiivetä portaat ylös tai voit ostaa lipun köysirataan, joka kuljettaa sinut mukavasti perille saakka. Lippu ostetaan paikan päällä (hinta n.1,70€/hlö).
Bergamo Altassa voit elää hetken kuin italialaiset: suunnatkaamme baariin nauttimaan aperitiivit. Kokeile vaikkapa Aperol Spritziä, tyypillistä italialaista kesäjuomaa, joka sopii täydellisesti lämpimiin päiviin.
Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Veronaa. Hotellimme sijaitsee vartin ajomatkan päässä keskustasta. Koska monet ovat heränneet tänään varhain, syömme illallisen hotellin ravintolassa. Ruoka ei kenties kohoa gourmet-kokemusten huippukastiin, mutta täyttää varmasti paikkansa tässä kohtaa pitkää päivää.
Verona sijaitsee yhdellä Italian tunnetuimmista viinialueista. Nimet, kuten Valpolicella, Bardolino, Soave eikä vähäisimpänä Amarone, ovat kaikki Veronan ympäristöstä. Tänään on mahdollisuus lähteä mukaan viinitilaretkelle Amaronen kotikylään, Negrariin. Tutustumme hieman lähemmin voimakkaaseen ja pehmeään Amaroneen ja sen valmistukseen. Tila valmistaa viiniä myös muista rypäleistä, kuten Ripassoa, jota kutsutaan Amaronen pikkusiskoksi. Tilakierroksen päätteeksi maistelemme hieman tilan viinejä ja palan painikkeeksi saamme pientä naposteltavaa. (Retki on lisämaksullinen).
Retken päätteeksi palaamme Veronaan ja katselemme kaupunkia hieman lähemmin. Viehättävässä kaupungissa riittää mukavia kahviloita ja putiikkeja sekä monenlaisia kulttuuritapahtumia. Tarina Romeosta ja Juliasta nosti Veronan kirjallisuuden maailmankartalle. Täältä löytyy kuuluisa parveke, joka on toiminut maailman tunnetuimman rakkaustarinan näyttämönä.
Iltapäivällä ajamme takaisin hotelliin, jossa on aikaa rentoutua hetki ennen illan oopperaesitystä.
Ajamme hotellilta keskustaan, ja matkanjohtaja kertoo illan oopperasta. Tänään nautimme päivälliseksi rennosti pizzaa lähellä Arena di Veronaa. Pizzaa on monenlaista, mutta aitoa italialaista pizzaa ei voi verrata siihen, mihin olemme kotimaassa tottuneet. Italiassa pizza valmistetaan juuritaikinasta, joka saa levätä 48 tuntia. Pizzapohja on ohut eikä täytteitä ole liikaa. Päivällisen jälkeen kävelemme Arena di Veronaan ja etsimme istumapaikkamme. Katsomoon voi ottaa mukaan oman vesipullon tai vaihtoehtoisesti ostaa paikan päältä juotavaa ja pientä syötävää.
Amfiteatteri rakennettiin 30 jKr. Siellä järjestettiin tuonaikaisia sirkusesityksiä “I ludii” – kansan viihdyttämiseksi. “Leipää ja sirkushuveja”, kuten sanonta kuuluu.
Teatteri on yllättävän koskematon. Alunperin teatteri oli rakennettu valkeasta ja vaaleanpunaisesta kalkkikivestä, mutta vuoden 1117 maanjäristyksen jälkeen – joka tuhosi myös teatterin uloimman kehän – sitä käytettiin rakennusmateriaalina muissa paikoissa. Onneksi renessanssin kiinnostus antiikkia kohtaan pelasti teatterin. Voimme kiittää renessanssia siitä, että Veronassa on yhä tänä päivänä näin kaunis amfiteatteri.
Huolimatta puuttuvasta katosta ja uloimmasta muurista teatterin akustiikka on fantastinen lähes jokaiselta istumapaikalta.Tänä päivänä arkkitehdit ja äänisuunnittelijat käyttävät valtavasti aikaa akustiikan luomiseen uusiin oopperataloihin. Täällä Veronassa roomalaiset ovat luoneet upean akustiikan, joka antaa meille mahdollisuuden kuunnella oopperaa avoimen taivaan alla ilman mikrofoneja ja vahvistimia.
Istumme teatterin ikivanhoilla kivipenkeillä melko korkealla. Täältä on parhaat näköalat yli näyttämön ja tummalle taivaalle. Musiikin kannalta paikat eivät ehkä ole parhaat, mutta tunnelma on! Istuintyynyjä voi vuokrata tai ostaa – ikiaikaiset kivipenkit voivat nimittäin pidemmän päälle tuntua hieman epämukavilta. Ennen esityksen alkua yleisö sytyttää pienet kynttilät luoden näin elävän valomeren pimeyden laskeutuessa ympärille.
Giuseppe Verdin (1813-1901) säveltämään kolminäytöksiseen oopperaan libreton on kirjoittanut Francesco Maria Piave. La Traviata pohjautuu Alexandre Dumas nuoremman vuonna 1848 julkaistuun romaaniin Kamelianainen. Oopperan päähenkilönä on Violetta, tuberkuloosia sairastava kurtisaani, johon aatelinen Alfredo Germont rakastuu. Violetta on paroni Doupholsin rakastajatar. Oopperan ensimmäisessä näytöksessä juhlitaan Violettan paranemista sairausjakson jälkeen. Juhlissa nuori Alfredo tunnustaa rakkautensa. Aluksi Violetta torjuu nuorukaisen, mutta Alfredon vilpitön rakkaus herättää myös Violettan tunteet. Toisessa näytöksessä pari viettää yksinkertaista ja onnellista elämää maalla, mutta Alfrdedon isä Giorgio saapuu pyytämään Violettalta suhteen päättämistä. Alfredon perhe ei hyväksy seurustelua huonomaineisen naisen kanssa, ja niin Violetta joutuu luopumaan rakkaastaan. Rakkaus on raatelevaa ja kaiken kattavaa. Lopulta nuoret kohtaavat uudelleen Pariisissa, mutta kuolema on jo ottanut Violettan syleilyynsä.
Verdin kuoleman jälkeen oopperan ajankohta on yleensä sijoitettu 1850-luvun Pariisin, mutta hänen elossaolo aikanaan se sijoitettiin 1700-luvulla, jonne moraalittoman juonen katsottiin sopivan paremmin. Ooppera kantaesitettiin 6. maaliskuuta 1853 ja se on yksi kaikkien aikojen esitetyimmistä oopperoista. Violettan kuolinkohtaus on yksi oopperahistorian satuttavimmista.
Jos haluat panostaa hieman enemmän oopperaelämykseen, voit varata paremmat paikat lähempää näyttämöä. Siellä istutaan numeroiduilla paikoilla oikeilla tuoleilla. Lisämaksu näistä paikoista (kategoria B) on 80 €/hlö/esitys. Lisämaksu kategorian C paikoista alhaalla “Poltronissima” on 180€/hlö/esitys. Nämä liput tulee varata ennen matkaa.
Esityksen jälkeen kokoonnumme ja kävelemme bussille, joka vie meidät hotellille.
Pvä 2
Mahdollisuus vierailla Amarone-viinitilalla lisämaksullinen retki viinitilalle ja illalla ooppera La Traviata
Verona sijaitsee yhdellä Italian tunnetuimmista viinialueista. Nimet, kuten Valpolicella, Bardolino, Soave eikä vähäisimpänä Amarone, ovat kaikki Veronan ympäristöstä. Tänään on mahdollisuus lähteä mukaan viinitilaretkelle Amaronen kotikylään, Negrariin. Tutustumme hieman lähemmin voimakkaaseen ja pehmeään Amaroneen ja sen valmistukseen. Tila valmistaa viiniä myös muista rypäleistä, kuten Ripassoa, jota kutsutaan Amaronen pikkusiskoksi. Tilakierroksen päätteeksi maistelemme hieman tilan viinejä ja palan painikkeeksi saamme pientä naposteltavaa. (Retki on lisämaksullinen).
Retken päätteeksi palaamme Veronaan ja katselemme kaupunkia hieman lähemmin. Viehättävässä kaupungissa riittää mukavia kahviloita ja putiikkeja sekä monenlaisia kulttuuritapahtumia. Tarina Romeosta ja Juliasta nosti Veronan kirjallisuuden maailmankartalle. Täältä löytyy kuuluisa parveke, joka on toiminut maailman tunnetuimman rakkaustarinan näyttämönä.
Iltapäivällä ajamme takaisin hotelliin, jossa on aikaa rentoutua hetki ennen illan oopperaesitystä.
Ajamme hotellilta keskustaan, ja matkanjohtaja kertoo illan oopperasta. Tänään nautimme päivälliseksi rennosti pizzaa lähellä Arena di Veronaa. Pizzaa on monenlaista, mutta aitoa italialaista pizzaa ei voi verrata siihen, mihin olemme kotimaassa tottuneet. Italiassa pizza valmistetaan juuritaikinasta, joka saa levätä 48 tuntia. Pizzapohja on ohut eikä täytteitä ole liikaa. Päivällisen jälkeen kävelemme Arena di Veronaan ja etsimme istumapaikkamme. Katsomoon voi ottaa mukaan oman vesipullon tai vaihtoehtoisesti ostaa paikan päältä juotavaa ja pientä syötävää.
Amfiteatteri rakennettiin 30 jKr. Siellä järjestettiin tuonaikaisia sirkusesityksiä “I ludii” – kansan viihdyttämiseksi. “Leipää ja sirkushuveja”, kuten sanonta kuuluu.
Teatteri on yllättävän koskematon. Alunperin teatteri oli rakennettu valkeasta ja vaaleanpunaisesta kalkkikivestä, mutta vuoden 1117 maanjäristyksen jälkeen – joka tuhosi myös teatterin uloimman kehän – sitä käytettiin rakennusmateriaalina muissa paikoissa. Onneksi renessanssin kiinnostus antiikkia kohtaan pelasti teatterin. Voimme kiittää renessanssia siitä, että Veronassa on yhä tänä päivänä näin kaunis amfiteatteri.
Huolimatta puuttuvasta katosta ja uloimmasta muurista teatterin akustiikka on fantastinen lähes jokaiselta istumapaikalta.Tänä päivänä arkkitehdit ja äänisuunnittelijat käyttävät valtavasti aikaa akustiikan luomiseen uusiin oopperataloihin. Täällä Veronassa roomalaiset ovat luoneet upean akustiikan, joka antaa meille mahdollisuuden kuunnella oopperaa avoimen taivaan alla ilman mikrofoneja ja vahvistimia.
Istumme teatterin ikivanhoilla kivipenkeillä melko korkealla. Täältä on parhaat näköalat yli näyttämön ja tummalle taivaalle. Musiikin kannalta paikat eivät ehkä ole parhaat, mutta tunnelma on! Istuintyynyjä voi vuokrata tai ostaa – ikiaikaiset kivipenkit voivat nimittäin pidemmän päälle tuntua hieman epämukavilta. Ennen esityksen alkua yleisö sytyttää pienet kynttilät luoden näin elävän valomeren pimeyden laskeutuessa ympärille.
Giuseppe Verdin (1813-1901) säveltämään kolminäytöksiseen oopperaan libreton on kirjoittanut Francesco Maria Piave. La Traviata pohjautuu Alexandre Dumas nuoremman vuonna 1848 julkaistuun romaaniin Kamelianainen. Oopperan päähenkilönä on Violetta, tuberkuloosia sairastava kurtisaani, johon aatelinen Alfredo Germont rakastuu. Violetta on paroni Doupholsin rakastajatar. Oopperan ensimmäisessä näytöksessä juhlitaan Violettan paranemista sairausjakson jälkeen. Juhlissa nuori Alfredo tunnustaa rakkautensa. Aluksi Violetta torjuu nuorukaisen, mutta Alfredon vilpitön rakkaus herättää myös Violettan tunteet. Toisessa näytöksessä pari viettää yksinkertaista ja onnellista elämää maalla, mutta Alfrdedon isä Giorgio saapuu pyytämään Violettalta suhteen päättämistä. Alfredon perhe ei hyväksy seurustelua huonomaineisen naisen kanssa, ja niin Violetta joutuu luopumaan rakkaastaan. Rakkaus on raatelevaa ja kaiken kattavaa. Lopulta nuoret kohtaavat uudelleen Pariisissa, mutta kuolema on jo ottanut Violettan syleilyynsä.
Verdin kuoleman jälkeen oopperan ajankohta on yleensä sijoitettu 1850-luvun Pariisin, mutta hänen elossaolo aikanaan se sijoitettiin 1700-luvulla, jonne moraalittoman juonen katsottiin sopivan paremmin. Ooppera kantaesitettiin 6. maaliskuuta 1853 ja se on yksi kaikkien aikojen esitetyimmistä oopperoista. Violettan kuolinkohtaus on yksi oopperahistorian satuttavimmista.
Jos haluat panostaa hieman enemmän oopperaelämykseen, voit varata paremmat paikat lähempää näyttämöä. Siellä istutaan numeroiduilla paikoilla oikeilla tuoleilla. Lisämaksu näistä paikoista (kategoria B) on 80 €/hlö/esitys. Lisämaksu kategorian C paikoista alhaalla “Poltronissima” on 180€/hlö/esitys. Nämä liput tulee varata ennen matkaa.
Esityksen jälkeen kokoonnumme ja kävelemme bussille, joka vie meidät hotellille.
Tänään teemme retken kauniille Gardajärvelle. Ensin käymme pienessä ja viehättävässä Borghettossa, joka sijaitsee Minciojoen varrella. Borghetto on vanha maalaiskylä, joka elää myllyineen täydellisessä harmoniassa joen kanssa. Kaunis linna kertoo paikan strategisesti tärkeästä sijainnista Veronan ja Mantovan välillä. Ehdit hyvin nauttia kupposen kahvia ennen kuin jatkamme matkaa kohti Gardajärveä. Järvelle päästyämme vierailemme Sirmionessa, joka sijaitsee järvelle kurottuvalla kapealla niemellä. Syömme Sirmionessa lounaan, jonka jälkeen on aikaa tehdä pieni kävelykierros. Voit myös lähteä veneretkelle niemen ympäri (ei sisälly matkan hintaan) tai ehkä haluat pulahtaa virkistävään järviveteen. Palaamme iltapäivällä takaisin hotelliin.
Illan tullen ajamme jälleen Veronan keskustaan. Tänään ruokailu hoidetaan omatoimisesti – vaihtoehtoja riittää! Päivällisen jälkeen tapaamme teatterilla ja asetumme nauttimaan vielä yhdestä oopperasta Arena di Veronan maagisessa ympäristössä. Mukaan voi ottaa mukaan oman vesipullon tai ostaa paikan päältä pientä juotavaa ja syötävää.
Giuseppe Verdin Aida on vuosia ollut Veronan oopperan tavaramerkki, eikä ihme. Aida oli ensimmäinen ooppera, joka esitettiin Arena di Veronassa vuonna 1913. Aidaa on myös esitetty täällä eniten. Jo vuonna 2006 juhlittiin peräti 500. esityskertaa.
Stefano Podan symboolinen ja visionäärinen Egypti palaa Veronan areenalle vuonna 2025 ja joka saa sinut kokemaan ooppera Aidan täysin uudella ja modernilla tavalla.
Oopperan tapahtumat sijoittuvat ensimmäisten faaraoiden aikaiseen Egyptiin. Aida on tarina egyptiläisen henkivartioston päällikön Radamesin ja kauniin orjan Aidan rakkaudesta. Aida on todellisuudessa nuubialainen prinsessa. Rakkaus johtaa molempien kuolemaan. Aida on kiehtova tarina, josta juoni ja musiikki tekevät hienon elämyksen.
Esityksen jälkeen meillä on bussikuljetus takaisin hotelliin.
Pvä 3
Keskiaikainen Borghetto, Gardajärvi ja ooppera Aida
Tänään teemme retken kauniille Gardajärvelle. Ensin käymme pienessä ja viehättävässä Borghettossa, joka sijaitsee Minciojoen varrella. Borghetto on vanha maalaiskylä, joka elää myllyineen täydellisessä harmoniassa joen kanssa. Kaunis linna kertoo paikan strategisesti tärkeästä sijainnista Veronan ja Mantovan välillä. Ehdit hyvin nauttia kupposen kahvia ennen kuin jatkamme matkaa kohti Gardajärveä. Järvelle päästyämme vierailemme Sirmionessa, joka sijaitsee järvelle kurottuvalla kapealla niemellä. Syömme Sirmionessa lounaan, jonka jälkeen on aikaa tehdä pieni kävelykierros. Voit myös lähteä veneretkelle niemen ympäri (ei sisälly matkan hintaan) tai ehkä haluat pulahtaa virkistävään järviveteen. Palaamme iltapäivällä takaisin hotelliin.
Illan tullen ajamme jälleen Veronan keskustaan. Tänään ruokailu hoidetaan omatoimisesti – vaihtoehtoja riittää! Päivällisen jälkeen tapaamme teatterilla ja asetumme nauttimaan vielä yhdestä oopperasta Arena di Veronan maagisessa ympäristössä. Mukaan voi ottaa mukaan oman vesipullon tai ostaa paikan päältä pientä juotavaa ja syötävää.
Giuseppe Verdin Aida on vuosia ollut Veronan oopperan tavaramerkki, eikä ihme. Aida oli ensimmäinen ooppera, joka esitettiin Arena di Veronassa vuonna 1913. Aidaa on myös esitetty täällä eniten. Jo vuonna 2006 juhlittiin peräti 500. esityskertaa.
Stefano Podan symboolinen ja visionäärinen Egypti palaa Veronan areenalle vuonna 2025 ja joka saa sinut kokemaan ooppera Aidan täysin uudella ja modernilla tavalla.
Oopperan tapahtumat sijoittuvat ensimmäisten faaraoiden aikaiseen Egyptiin. Aida on tarina egyptiläisen henkivartioston päällikön Radamesin ja kauniin orjan Aidan rakkaudesta. Aida on todellisuudessa nuubialainen prinsessa. Rakkaus johtaa molempien kuolemaan. Aida on kiehtova tarina, josta juoni ja musiikki tekevät hienon elämyksen.
Esityksen jälkeen meillä on bussikuljetus takaisin hotelliin.
Lennämme takaisin Helsinkiin illalla, joten ehdimme vielä tutustua kauniiseen Comojärveen.
Lähdemme hotellilta aamupäivällä ja otamme kurssin kohti Comojärveä. Järvi on Italian kolmanneksi suurin; pinta-ala on 145,9 km². Se on myös yksi Euroopan syvimpiä järviä: syvin kohta ulottuu 410 metrin syvyyteen. Nimen järvi on saanut Comon kaupungilta, joka sijaitsee järven rannalla. Comojärven kauneus huikaisee. Viime vuosina hyvin toimeen tulevat matkailijat ja rikkaat italialaiset ovat asettuneet järven rannoille, mistä todistavat monet upeat talot, palatsit ja huvilat. George Clooney on ostanut kolme taloa järven rannalta, ja kun Madonna lähtee ostosmatkalle Milanoon, hän lainaa muotisuunnittelija Versacen huvilaa Comojärvellä.
Nautimme upeista maisemista ja lounaan jälkeen lähdemme kohti Milanoa ja lentokenttää.
Pvä 4
Comojärvi - kotimatka
Lennämme takaisin Helsinkiin illalla, joten ehdimme vielä tutustua kauniiseen Comojärveen.
Lähdemme hotellilta aamupäivällä ja otamme kurssin kohti Comojärveä. Järvi on Italian kolmanneksi suurin; pinta-ala on 145,9 km². Se on myös yksi Euroopan syvimpiä järviä: syvin kohta ulottuu 410 metrin syvyyteen. Nimen järvi on saanut Comon kaupungilta, joka sijaitsee järven rannalla. Comojärven kauneus huikaisee. Viime vuosina hyvin toimeen tulevat matkailijat ja rikkaat italialaiset ovat asettuneet järven rannoille, mistä todistavat monet upeat talot, palatsit ja huvilat. George Clooney on ostanut kolme taloa järven rannalta, ja kun Madonna lähtee ostosmatkalle Milanoon, hän lainaa muotisuunnittelija Versacen huvilaa Comojärvellä.
Nautimme upeista maisemista ja lounaan jälkeen lähdemme kohti Milanoa ja lentokenttää.
Istuinpaikka B-kategoriassa, Puccini-sektori: 90€/hlö/esitys ja C-kategoriassa, Poltrone: 150€/hlö/esitys.
DB Hotel Verona
Via Aeroporto, 20/C
37066 Sommacampagna (VR)
Puh: +39 045 8582012
Sposti: info@dbhotelverona.it
Matkan perushintaan sisältyy numeroimattomat A-kategorian istumapaikat. Lisämaksusta voit varata istumapaikan kategoriasta B (Puccini) tai kategoriasta C (Poltrona). Hinnat voivat vaihdella esityksittäin. Hinnat näet kohdasta: Lisämaksulliset istumapaikat oopperassa.
Suosittelemme, että valitset istumapaikkakategorian jo matkan varaamisen yhteydessä. Lisämaksullinen istumapaikka on hyvä varata 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää, kuitenkin viimeistään 45 päivää ennen.
Amarone on kotoisin kumpuilevalta alueelta Veronan ulkopuolella. Viinitilalla, jolla vierailemme, tutustumme maailmankuulun viinin valmistukseen. Tutustumiskierroksen jälkeen maistelemme tilan viinejä ja nautimme hieman juustoja ja leikkeleitä. Matkalla takaisin hotellille teemme pienen kierroksen Veronan ympäristössä. Ajamme Veronaan, jossa on aikaa katsella kaupungin viehättäviä aukioita tai käydä vilkaisemassa kuuluisaa parveketta, jolla kaunis Julia seisoi. Ehdit hyvin myös nauttia kupin kahvia tai välipalaa.
Iltapäivällä ajamme takaisin hotellille, jossa on aikaa rentoutua hetki ja pukeutua illan oopperaesitystä varten.
Hinta: 30€/hlö
(Huomioithan, että retki tulee varata matkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 45 päivää ennen matkaa.)
Amarone on kotoisin kumpuilevalta alueelta Veronan ulkopuolella. Viinitilalla, jolla vierailemme, tutustumme maailmankuulun viinin valmistukseen. Tutustumiskierroksen jälkeen maistelemme tilan viinejä ja nautimme hieman juustoja ja leikkeleitä. Matkalla takaisin hotellille teemme pienen kierroksen Veronan ympäristössä. Ajamme Veronaan, jossa on aikaa katsella kaupungin viehättäviä aukioita tai käydä vilkaisemassa kuuluisaa parveketta, jolla kaunis Julia seisoi. Ehdit hyvin myös nauttia kupin kahvia tai välipalaa.
Iltapäivällä ajamme takaisin hotellille, jossa on aikaa rentoutua hetki ja pukeutua illan oopperaesitystä varten.
Hinta: 30€/hlö
(Huomioithan, että retki tulee varata matkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 45 päivää ennen matkaa.)
Amarone on kotoisin kumpuilevalta alueelta Veronan ulkopuolella. Viinitilalla, jolla vierailemme, tutustumme maailmankuulun viinin valmistukseen. Tutustumiskierroksen jälkeen maistelemme tilan viinejä ja nautimme hieman juustoja ja leikkeleitä. Matkalla takaisin hotellille teemme pienen kierroksen Veronan ympäristössä. Ajamme Veronaan, jossa on aikaa katsella kaupungin viehättäviä aukioita tai käydä vilkaisemassa kuuluisaa parveketta, jolla kaunis Julia seisoi. Ehdit hyvin myös nauttia kupin kahvia tai välipalaa.
Iltapäivällä ajamme takaisin hotellille, jossa on aikaa rentoutua hetki ja pukeutua illan oopperaesitystä varten.
Hinta: 30€/hlö
(Huomioithan, että retki tulee varata matkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 45 päivää ennen matkaa.)
Suomalainen
Ei
Ei
Euro
Suomalainen
Ei
Ei
Euro
Amfiteatteri ei ole katettu, joten esitykset ovat avoimen taivaan alla. Oopperajuhlien aikaan sää Veronassa on yleensä kesäinen ja lämmin. Emme kuitenkaan voi taata sateetonta säätä, joten kannattaa varautua vaihtelevaankin säähän ja ottaa mukaan myös lämmintä vaatetusta.
Oopperaesitykset ovat pitkiä ja amfiteatterin kivipenkit ovat kovat. Ota mukaan pieni istuinpehmuste tai viltti. Myös paikan päältä on mahdollista hankkia vilttejä. Oopperakiikarit ovat oiva apuväline nähdä yksityiskohtia esityksestä.
Teatterin alueella on korkeita portaita ja Veronassa on runsaasti mukulakivikatuja. Bussin pysäköintialueelta on noin 600 metrin kävelymatka amfiteatterille, joten laita jalkaan mukavat kengät.
Suurin osa katsojista pukeutuu oopperaan rennosti, ollaanhan ulkoilmassa. Pukeutumistyylejä on kuitenkin useita, istuinkategoriasta riippuen, varsinkin C-luokan paikoilla istuvat katsojat voivat pukeutua hieman juhlallisemmin.
Fondazione de Arena (http://www.arena.it/en-US/HOMEen.html) vastaa oopperajuhlien järjestelyistä ja Albatros Travel toimii järjestäjän sääntöjen ja lippuehtojen mukaisesti. Esitykset pyritään aina toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Esityksen alkua voidaan siirtää maks. 2,5 tuntia alkuperäisestä ajasta. Mikäli tämän jälkeen esitys peruutetaan, järjestäjä Fonadazione de Arena palauttaa lippurahat. Esitys voi peruuntua esim. sään, lakon tai esiintyjän sairastapauksen vuoksi.
Jos esitys aloitetaan, eikä sitä esim. huonon sään tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi kyetä viemään loppuun, lippurahoja ei palauteta.
Säilytä varmuuden vuoksi oopperalipun kanta.
Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Lue lisää Italiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/italia
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.
Amfiteatteri ei ole katettu, joten esitykset ovat avoimen taivaan alla. Oopperajuhlien aikaan sää Veronassa on yleensä kesäinen ja lämmin. Emme kuitenkaan voi taata sateetonta säätä, joten kannattaa varautua vaihtelevaankin säähän ja ottaa mukaan myös lämmintä vaatetusta.
Oopperaesitykset ovat pitkiä ja amfiteatterin kivipenkit ovat kovat. Ota mukaan pieni istuinpehmuste tai viltti. Myös paikan päältä on mahdollista hankkia vilttejä. Oopperakiikarit ovat oiva apuväline nähdä yksityiskohtia esityksestä.
Teatterin alueella on korkeita portaita ja Veronassa on runsaasti mukulakivikatuja. Bussin pysäköintialueelta on noin 600 metrin kävelymatka amfiteatterille, joten laita jalkaan mukavat kengät.
Suurin osa katsojista pukeutuu oopperaan rennosti, ollaanhan ulkoilmassa. Pukeutumistyylejä on kuitenkin useita, istuinkategoriasta riippuen, varsinkin C-luokan paikoilla istuvat katsojat voivat pukeutua hieman juhlallisemmin.
Fondazione de Arena (http://www.arena.it/en-US/HOMEen.html) vastaa oopperajuhlien järjestelyistä ja Albatros Travel toimii järjestäjän sääntöjen ja lippuehtojen mukaisesti. Esitykset pyritään aina toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Esityksen alkua voidaan siirtää maks. 2,5 tuntia alkuperäisestä ajasta. Mikäli tämän jälkeen esitys peruutetaan, järjestäjä Fonadazione de Arena palauttaa lippurahat. Esitys voi peruuntua esim. sään, lakon tai esiintyjän sairastapauksen vuoksi.
Jos esitys aloitetaan, eikä sitä esim. huonon sään tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi kyetä viemään loppuun, lippurahoja ei palauteta.
Säilytä varmuuden vuoksi oopperalipun kanta.
Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Lue lisää Italiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/italia
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.
Italia on nuori kansakunta.
Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.
Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.
Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!
Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.
Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.
Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.
Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.
Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.
Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.
Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.
Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!
Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.
Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.
Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.
Hyvää ruokahalua
Italia on nuori kansakunta.
Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.
Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.
Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!
Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.
Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.
Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.
Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.
Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.
Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.
Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.
Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!
Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.
Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.
Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.
Hyvää ruokahalua