Pohjois-Italian ihanuudet

Tule mukaan valloittavaan Pohjois-Italiaan ja Gardajärven ympäristöön. Keskiaikaiset kaupungit, vihreät palmut, viinialueet ja kukkien runsaus ilahduttavat.
Tule mukaan valloittavaan Pohjois-Italiaan ja Gardajärven ympäristöön. Keskiaikaiset kaupungit, vihreät palmut, viinialueet ja kukkien runsaus ilahduttavat.
Viikon matkalla ehdimme kokea paljon! Käymme Romeon ja Julian kotikaupungissa Veronassa, jota kutsutaan ikuisen rakkauden kaupungiksi. Tutustumme viininvalmistukseen Valpolicellassa ja maistamme Amaronea, yhtä seudun maailmankuuluista viineistä. Teemme retken Etelä-Tirolin alppimaisemiin ja pidämme kahvitaukoja kuvauksellisissa vuoristokylissä. Kohteisiimme kuuluu tietysti ainutlaatuinen Venetsia, jonka veroista ei ole toista.
Majoitumme puolihoidolla San Zeno di Montagnan vuoristokylään keskitason hotelliin. Kylä on Mt. Baldon rinteessä ja hotellin terassilta on hienot näkymät yli Gardajärven.
Viikon matkalla ehdimme kokea paljon! Käymme Romeon ja Julian kotikaupungissa Veronassa, jota kutsutaan ikuisen rakkauden kaupungiksi. Tutustumme viininvalmistukseen Valpolicellassa ja maistamme Amaronea, yhtä seudun maailmankuuluista viineistä. Teemme retken Etelä-Tirolin alppimaisemiin ja pidämme kahvitaukoja kuvauksellisissa vuoristokylissä. Kohteisiimme kuuluu tietysti ainutlaatuinen Venetsia, jonka veroista ei ole toista.

gallery
Hintatiedot
Hintaan sisältyy
- Reittilennot Helsinki - Milano - Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
- Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Costabellassa
- Huoneista 1 ja 9, alennus 40€/hlö (rajoitettu näkymä)
- Puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
- Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
- Suomalainen matkanjohtaja
- Verot ja viranomaismaksut
- Reittilennot Helsinki - Milano - Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
- Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Costabellassa
- Huoneista 1 ja 9, alennus 40€/hlö (rajoitettu näkymä)
- Puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa)
- Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
- Suomalainen matkanjohtaja
- Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
- Huone yhdelle
- Juomarahat kuljettajille noin 5€/hlö
- Muut ruokailut ja juomat
- Huone yhdelle
- Juomarahat kuljettajille noin 5€/hlö
- Muut ruokailut ja juomat
Hotel Costabella
Hotellissa on 34 huonetta jaettuna kolmeen kerrokseen. Nautimme matkan hintaan sisältyvät ateriat hotellin ravintolassa. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone ja wc, hiustenkuivain, tv ja puhelin.
Hotel Costabella
Via degli Alpini, 1
San Zeno di Montagna - Verona
Tel +39 045 7285046
Fax +39 045 6289921
Hotelli Costabellan perushintaiset kahden hengen huoneet ovat eri kokoisia ja näkymät huoneista vaihtelevat. Hotellihuoneet sijaitsevat hotellin 4 eri kerroksessa, maatasossa sisäänkäynti huoneisiin 1-9 on yhteisen terassin kautta, näkymät hotellin pihalle/pysäköintialueelle.
Käytännön tietoa
Noudatamme Albatros Travel A/S lisä- ja erityisehtoja ja Yleisiä matkapakettiehtoja, edellytämme että matkustaja on lukenut ehdot.
Suomalainen
Ei
Ei
Euro
Suomalainen
Ei
Ei
Euro
Italia on nuori kansakunta.
Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.
Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.
Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!
Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.
Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.
Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.
Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.
Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.
Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.
Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.
Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!
Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.
Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.
Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.
Hyvää ruokahalua
Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Puolihoitoateriat; aamiainen ja illallinen, nautitaan hotellissa. Ruoka on yksinkertaista italialaista kotiruokaa. Ravintolan mahdollisuudet valmistaa erikoisruokavalioaterioita ovat rajalliset.
Hotelli sijaitsee Gardajärven yläpuolella, Monte Baldo vuoren rinteessä. Hotellin ravintolan terassilta on kauniit näköalat alas järvelle.
Bussimatka kylästä alas Gardajärven rantaan kestää noin 15 min. Useimmat retkipäivät ovat pitkiä, joten hotellille palataan vasta illalla.
Retkipäivien aikana tulee paljon kävelyä. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.
Olemme valinneet San Zeno di Montagnan kylän matkan tukikohdaksi sen rauhallisuuden vuoksi. Kylässä on seuraavat peruspalvelut: supermarket, muutama baari, matkamuistomyymälä, apteekki, lääkäri, lehtikioski, posti, kaksi pankkiautomaattia ja pyörävuokraamo.
Pakkaa mukaan pieni reppu päiväretkiä varten ja hyvät tutut kävelykengät tai lenkkarit. Sää voi olla varhain aamulla ja illalla viileä, joten ota mukaan lämpimämpää vaatetusta. Keväällä ja syksyllä voi olla sadekuuroja, joten kevyt, tuulta- ja sadetta pitävä takki on hyvä ottaa mukaan.
Ota mukaan jonkin verran käteistä, sillä luottokortit eivät käy kaikissa kaupoissa tai toreilla maksuvälineenä.
Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Lue lisää Italiasta täältä.
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.



































