Sorrento ja Etelä-Italian hurma

Asiakasarvioinnit
4.3 * 478 arviointia

Sorrento ja kauneudestaan kuulu Amalfin rannikko. Tyyliä ja tunnelmaa, lepoa ja nautintoja Etelä-Italiassa.

8 days
1.698€
Helsinki
plane
Suomalainen

Sorrento ja kauneudestaan kuulu Amalfin rannikko. Tyyliä ja tunnelmaa, lepoa ja nautintoja Etelä-Italiassa.

Tällä eteläitalialaiseen Campaniaan suuntautuvalla matkalla tukikohtanamme toimii pieni ja viehättävä hotelli Sorrenton keskustassa. Kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla ja sieltä on upeat näkymät Napolinlahdelle ja tulivuori Vesuviukselle.

Tutustumme sekä itse Sorrentoon että moniin muihin alueen kohokohtiin, kuten Pompeijin rauniokaupunkiin, joka hautautui tuhkaan tulivuori Vesuviuksen purkauduttua noin 2 000 vuotta sitten. Käymme myös Campanian hallinnollisessa pääkaupungissa Napolissa, jossa keksittiin pizza. Teemme risteilyn pitkin Amalfin kuuluisaa rannikkoa, jota dramaattiset kalliot leimaavat. Halukkaat voivat lisäksi tehdä retken Caprille.

Italia tarkoittaa myös ruokaa sekä viiniä. Ruokahalua herättämään olemme sisällyttäneet ohjelmaan käynnin ihastuttavalla viinitilalla Vesuviuksen juurella. Pääsemme siellä maistelemaan alueen erikoisuuksia.

Tällä eteläitalialaiseen Campaniaan suuntautuvalla matkalla tukikohtanamme toimii pieni ja viehättävä hotelli Sorrenton keskustassa. Kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla ja sieltä on upeat näkymät Napolinlahdelle ja tulivuori Vesuviukselle.

readMore
image
Klikkaa karttaa nähdäksesi sen suurempana
Liisa - 10/10/2025
"Sorrento"
readMore
Seija60v - 12/06/2024
"Sorrento ja Etelä-Italian hurma 6-13.5.2024"
readMore
Reijo2 - 24/05/2024
"Matka oli mahtava ja opas Merja asiantunteva"
readMore
Sari ja Jussi - 23/05/2024
"Onnistunut Sorrenton matka runsaine terkiohjelmineen"
readMore
MaijaK - 21/05/2024
"Italian-matkani 13.5. - 20.5.2024"
readMore
Mekaksi - 15/04/2024
"Monipuolinen ja mielenkiintoinen matkakohde"
readMore

Hintatiedot

Matkan hinta
1.698€
1.698€

Yhden hengen huoneen lisämaksu
370€
370€

Hintaan sisältyy
  • Reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden (paikallinen luokitus neljä tähteä) Hotel Astoriassa
  • Aamiaiset päivinä 2-8
  • Lounas päivänä 2 ja kevyt lounas päivänä 3
  • 4 illallista
  • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt (yhteensä 56€/hlö) ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut
  • Reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden (paikallinen luokitus neljä tähteä) Hotel Astoriassa
  • Aamiaiset päivinä 2-8
  • Lounas päivänä 2 ja kevyt lounas päivänä 3
  • 4 illallista
  • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt (yhteensä 56€/hlö) ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut

Hintaan ei sisälly
  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta (7 yötä), huom. rajoitettu määrä huoneita
  • Lisämaksullinen retki Caprille, 125€/hlö
  • Juoma- ja palvelurahat noin 10€ /hlö
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta (7 yötä), huom. rajoitettu määrä huoneita
  • Lisämaksullinen retki Caprille, 125€/hlö
  • Juoma- ja palvelurahat noin 10€ /hlö
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Hotel Astoria

Hotel Astoria

Hotelli Astoria on ollut jo vuosia pohjoismaalaisten matkailijoiden suosima, italialaisen perheen omistama hotelli. Astoria on keskeisellä paikalla Sorrenton vanhassa kaupunginosassa. Hotellin lähistöllä on kapeita kävelykatuja, aukioita ja mukavia kahviloita sekä ostosmahdollisuuksia. Astoria on paikallisen luokituksen mukaan neljä tähteä. Albatrosin oman luokituksen mukaan hotelli on hyvätasoinen kolme tähteä. Bussi ei pääse aivan hotellin eteen, sillä vanha keskusta on osittain rajoitettu autoliikenteeltä. Kävelemme loppumatkan, kentältä saapuessa ja kotimatkan alkaessa, pikkukatuja pitkin. Isot matkalaukut tuodaan hotelliin/hotellista, niitä ei tarvitse itse kantaa.

address

Hotel Astoria
Via Santa Maria delle Grazie 24
80067 Sorrento (NA) - Sorrento Coast – Italy
Puh.+39 081 8074030
Fax +39 081 5324842
www.hotelastoriasorrento.com

(Albatros Travel ei vastaa hotellin omien kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä).

Matkan hintaan sisältyvät ateriat (aamiainen ja illallinen) nautitaan hotellin ravintolassa. Ruoka on yksinkertaista ja tyypillistä italialaista kotiruokaa. Hotellilla on rajalliset mahdollisuudet toteuttaa erikoisruokavaliotoiveita.

readMore

trips

Retki romanttiselle Caprin saarelle

Aamulla laskeudumme alas satamaan ja aluksille, jotka kulkevat koko päivän yli Napolinlahden. Nousemme yhteen katamaraaneista ja lähdemme pian liikkeelle. Takanamme avautuu ainutlaatuinen näkymä yli Napolin taustanaan Vesuviuksen klassinen silhuetti. Edessämme merestä kohoaa kuuluisa ja ylellinen Caprin saari. Saarella ovat aikojen saatossa käyneet niin Rooman keisarit, kirjailijat, elokuvatähdet kuin kansainväliset seurapiiritkin.

Pienestä Caprin saaresta on sekä kirjoitettu että laulettu paljon. Astumme maihin Marina Grandessa. Suuntaamme ylös pieneen Anacaprin kaupunkiin, joka sijaitsee 270 m korkeudessa ja jossa sijaitsee Villa San Michele. Villa San Michelen upean huvilan rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 72-vuotiaana vuonna 1929 kirjan ”Huvila meren rannalla”, josta tuli saman tien menestysteos. Huvila, joka on rakennettu Rooman valtakunnan aikaisen huvilan raunioille, on vaikuttava ja siihen kuuluu ihastuttava puutarha terasseineen. Puutarhasta on unohtumattomat näkymät yli meren, Sorrenton niemimaan ja Vesuviuksen. Käymme lisäksi Giardini di Auguston kasvitieteellisessä puutarhassa, josta on upeimmat näkymät yli Caprin.

Caprin kaupungissa on aikaa katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita, joita riittää kiemurtelevien katujen varsilla. Piazza Umberton kahvilasta on kiva seurata elämänmenoa. Aikaa on myös värikkäiden puutarhojen ihasteluun sekä Faraglioni-kallioiden ja Marina Granden sataman suuntaan avautuvista näkymistä nauttimiseen.

Voit tutustua saareen hieman myös omatoimisesti. Jos on aikaa ja voimia, voit kävellä entiselle keisarilliselle huvilalle Villa Jovisille, joka kuului keisari Tiberiukselle. Kävelyretki vaatii notkeat jalat ja vie noin tunnin suuntaansa. Paikallisilla veneillä voi tehdä retken kuuluisaan Grotta Azzurraan, siniseen luolaan. (Huom. veneretket Caprille ovat erittäin suosittuja ja paikkamäärä on rajallinen).
Ihastuttavan päivän jälkeen nousemme iltapäivällä jälleen laivaan, joka vie meidät takaisin Sorrentoon. Palaamme hotellille ja syömme yhteisen illallisen.

(Minimiosallistujamäärä retkelle on 25 hlöä). Retken varaus ja maksu viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.
Jos retki Caprille ei houkuttele, voi viettää ihanan vapaapäivän kauniissa Sorrentossa.

Hinta on 125€/hlö. Retken voi varata ennen matkaa myynnistämme.

Käytännön tietoa

Noudatamme Albatros Travel A/S lisä- ja erityisehtoja ja Yleisiä matkapakettiehtoja, edellytämme että matkustaja on lukenut ehdot.

Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Ilmasto

Keväällä aamut ja illat voivat olla viileitä ja sadekuurot ovat mahdollisia, mukaan on hyvä pakata joka sään vaatetusta. Ota mukaan hyvät jalkineet ja reppu päiväretkiä varten. Iltapukeutuminen hotellissa ja ravintoloissa on rentoa.


Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
 


Liikkuminen

Sorrentossa ja Amalfin rannikolla on paljon korkeuseroja ja kaupungeissa rappusia. Tiet ovat kapeita, joten ruuhka-aikoina lyhyeenkin matkantekoon voi mennä yllättävän paljon aikaa.


Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Italiasta täältä.

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Ruoka Italiassa - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta.

Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Hyvää ruokahalua

sectionHeader1
sectionBody1

sectionHeader2
sectionBody2

sectionHeader3
sectionBody3

sectionHeader4
sectionBody4

sectionHeader5
sectionBody5

sectionHeader6
sectionBody6

sectionHeader7
sectionBody7

sectionHeader8
sectionBody8

sectionHeader9
sectionBody9

sectionHeader10
sectionBody10

sectionHeader11
sectionBody11

sectionHeader12
sectionBody12

sectionHeader13
sectionBody13

Vastaavia matkoja