Venetsia ja viehkeä Veneto

Asiakasarvioinnit
4.1 * 223 arviointia
image

Veneton alueella Pohjois-Italiassa sijaitsee Italian kiinnostavimpiin ja tunnetuimpiin kuuluvia kaupunkeja: Padova, Vicenza ja Venetsia.

7 days
1.198€
Helsinki
plane
Suomalainen

Veneton alueella Pohjois-Italiassa sijaitsee Italian kiinnostavimpiin ja tunnetuimpiin kuuluvia kaupunkeja: Padova, Vicenza ja Venetsia.

Käymme kauniissa keskiaikaisessa Vicenzassa, jossa ihailemme arkkitehti Palladion suunnittelemia rakennuksia. Koemme yliopistokaupunki Padovan, jossa työskenteli itse Galileo Galilei. Ja tietysti vietämme pari päivää laguunin kauniilla saarilla: Venetsian kaupunkivaltiossa, värikkäässä Buranossa ja lasinpuhaltajien Muranossa.
 
Tukikohtanamme toimii Italian ehkä tunnetuin rantakaupunki, Lido di Jesolo. Matka-ajankohta sijoittuu sesongin ulkopuolelle, joten pääsemme nauttimaan hiljaisesta ja rauhallisesta kaupungista, jossa on paljon perheomisteisia hotelleja, raitista ilmaa ja lyhyt matka joka paikkaan. Melkein heti hotellin oven ulkopuolella odottaa Lido di Jesolon 15 km pitkä hiekkaranta.
 
Maaseudulla näemme hedelmällisiä peltoja, joilla kasvatetaan soijaa, maissia, viinirypäleitä, kiivihedelmiä ja paljon muuta. Alppien juurella sijaitsee Bassano del Grappa, jossa tutustumme grappan valmistuksen saloihin. Valdobbiadenen seudulla näemme, miten valmistetaan proseccoa, Italian vastinetta samppanjalle. Pääsemme myös maistamaan kuplivaa juomaa!

Käymme kauniissa keskiaikaisessa Vicenzassa, jossa ihailemme arkkitehti Palladion suunnittelemia rakennuksia. Koemme yliopistokaupunki Padovan, jossa työskenteli itse Galileo Galilei. Ja tietysti vietämme pari päivää laguunin kauniilla saarilla: Venetsian kaupunkivaltiossa, värikkäässä Buranossa ja lasinpuhaltajien Muranossa.
 
Tukikohtanamme toimii Italian ehkä tunnetuin rantakaupunki, Lido di Jesolo. Matka-ajankohta sijoittuu sesongin ulkopuolelle, joten pääsemme nauttimaan hiljaisesta ja rauhallisesta kaupungista, jossa on paljon perheomisteisia hotelleja, raitista ilmaa ja lyhyt matka joka paikkaan. Melkein heti hotellin oven ulkopuolella odottaa Lido di Jesolon 15 km pitkä hiekkaranta.
 
Maaseudulla näemme hedelmällisiä peltoja, joilla kasvatetaan soijaa, maissia, viinirypäleitä, kiivihedelmiä ja paljon muuta. Alppien juurella sijaitsee Bassano del Grappa, jossa tutustumme grappan valmistuksen saloihin. Valdobbiadenen seudulla näemme, miten valmistetaan proseccoa, Italian vastinetta samppanjalle. Pääsemme myös maistamaan kuplivaa juomaa!

image
Klikkaa karttaa nähdäksesi sen suurempana
Else - 17/05/2025
"Venetsia ja viehkeä Veneto"
readMore

Hintatiedot

Matkan hinta
1.198€
1.198€

Yhden hengen huoneen lisämaksu
240€
240€

Hintaan sisältyy
  • Reittilennot Helsinki – Venetsia – Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
  • Majoitus 6 yötä keskitason hotelli Grottamaressa
  • Puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa, 1 päivänä illallinen on kylmä iltapala)
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut
  • Reittilennot Helsinki – Venetsia – Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
  • Majoitus 6 yötä keskitason hotelli Grottamaressa
  • Puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa, 1 päivänä illallinen on kylmä iltapala)
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • Suomalainen matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut

Hintaan ei sisälly
  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta: superior-huone, ei parveketta 240€
  • Muut lisämaksulliset huonetyypit:
  • Jaettu kahden hengen huone ja pieni parveke 100€/hlö
  • Jaettu kahden hengen superior-huone, ei parveketta 55€/hlö
  • Jaettu kahden hengen superior-huone ja parveke 125€/hlö
  • Juomarahat kuljettajille noin 5€/hlö
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta: superior-huone, ei parveketta 240€
  • Muut lisämaksulliset huonetyypit:
  • Jaettu kahden hengen huone ja pieni parveke 100€/hlö
  • Jaettu kahden hengen superior-huone, ei parveketta 55€/hlö
  • Jaettu kahden hengen superior-huone ja parveke 125€/hlö
  • Juomarahat kuljettajille noin 5€/hlö
  • Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Hotel Grottamare

Hotel Grottamare
address

Hotel Grottamare
Via D. Alighieri, 133
30016 Jesolo Lido
Tel. +390421 380630
https://www.grottamare.com
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Huonetyypit:
Tyyppi 1: Jaettu kahden hengen huone, ei parveketta (sis. matkan hintaan)
Tyyppi 2: Jaettu kahden hengen huone, pieni parveke. Rajoitettu määrä, lisämaksu 100€/hlö
Tyyppi 3: Jaettu kahden hengen superior-huone, ei parveketta. Lisämaksu 55€/hlö
Tyyppi 4: Jaettu kahden hengen superior-huone, parveke. Lisämaksu 125€/hlö
Tyyppi 5: Superior-huone yhdelle, ei parveketta. Rajoitettu määrä, lisämaksu 220€/hlö

Superior-huoneiden sisustus on äskettäin uusittu. Varustetasoltaan standardi- ja superior-huoneet ovat samanlaisia.

Käytännön tietoa

Noudatamme Albatros Travel A/S lisä- ja erityisehtoja ja Yleisiä matkapakettiehtoja, edellytämme että matkustaja on lukenut ehdot.

Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Matkanjohtaja

Suomalainen

Viisumi

Ei

Rokotus

Ei

Valuutta

Euro

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.


Ajomatkat

Päivä 1 noin 40 km
Päivä 2 50 km
Päivä 3 220 km
Päivä 4 205 km
Päivä 5 95 km
Päivä 6 50 km
Päivä 7 40 km


Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.
 


Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää: Matkakohde Italia

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia. 

 

Ruoka Italiassa - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta.

Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa.

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Hyvää ruokahalua.


Vierailu Venetsiaan

On ehdottomasti tullut vaikeammaksi järjestää ryhmämatkoja Venetsiaan. Paikalliset viranomaiset kiristävät koko ajan vaatimuksia matkatoimistoille ja pyrkivät keräämään mahdollisimman paljon rahaa. Ensimmäiseksi on otettu käyttöön turistivero, jonka maksamme päästäksemme kaupunkiin. Pysäköinti bussille maksaa noin 320 euroa, lisäksi meidän on pakko maksaa kallis paikallinen opas kaupungissa, ja lopuksi vuokrata niin sanotut ”whispers”-laitteita kuuntelua varten. Pakollinen paikallisten oppaiden käyttö on ristiriidassa EU työvoiman vapaan liikkuvuuden sääntöjen kanssa, mutta he väittävät koko kaupungin olevan monumentti, joka vaatii pääsylippua ja on siksi katsottava museoksi. Venetsiassa jaetaan myös sakkoja, jopa 3 000 euroa, jos matkanjohtaja on ”osoittanut rakennusta” ennen paikallisoppaan saapumista. Matkanjohtajalla ei tätem voi olla aktiivista roolia, kun paikallisopas ei ole läsnä.

Lisäksi tulojen varmistamiseksi paikallisille on nyt säädetty, että jokainen paikallisopas voi opastaa vain 25 henkilöä kerrallaan. Jos ryhmässämme on yli 25 henkilöä, jaamme ryhmän kahteen pienempään osaan. Ryhmät kulkevat muutaman metrin välein, jotta ilmeisesti täyttäisimme vähemmän tilaa! (Lue: jotta he voivat ansaita enemmän rahaa). Kuitenkin, jos käytämme niin sanottuja ”whispers”-laitteita, sama paikallinen opas voi opastaa yli 25 henkilön ryhmää, kunhan he eivät ole samassa ryhmässä, ja luonnollisesti maksamme silloin suuremman summan. Mutta meidän täytyy silti viedä vähemmän tilaa.

Albatros hoitaa kaikki nämä pienet haasteet asiakkaillemme ja sisällyttää luonnollisesti maksut matkan hintaan. Yritämme aina löytää parhaat ratkaisut ryhmillemme. Onneksi vain osa kaupungin vierailusta on opastettua, jolloin aikaa jää myös kaupungin tutkimiseen omatoimisesti. Vain kaksi korttelia pääkadulta löydät  mukavan ja aidomman Venetsian, jossa ihmisiä liikkuu vähemmän. Jos pysyt suurien nähtävyyksien lähellä ja pääkaduilla, ihmisiä on uskomattoman paljon! Mutta astu sivukaduille, ja Venetsia on yhtä ihana kuin 30 vuotta sitten. Teemme koko ajan parhaamme navigoidaksemme tätä hieman kaoottista tilannetta ja löydämme aina parhaan mahdollisen ratkaisun, jotta vieraamme voivat kokea Venetsian parhaalla mahdollisella tavalla.

sectionHeader1
sectionBody1

sectionHeader2
sectionBody2

sectionHeader3
sectionBody3

sectionHeader4
sectionBody4

sectionHeader5
sectionBody5

sectionHeader6
sectionBody6

sectionHeader7
sectionBody7

sectionHeader8
sectionBody8

sectionHeader9
sectionBody9

sectionHeader10
sectionBody10

sectionHeader11
sectionBody11

sectionHeader12
sectionBody12

sectionHeader13
sectionBody13

Vastaavia matkoja